Social

#fmi #imprumut #salarii inghetate #somaj

Imprumutul FMI si cei 800.000 de someri

Negocierea imprumutului FMI se apropie de sfarsit. Fondul accepta ca Romania sa aiba un deficit bugetar de 4,6% in 2009, dar cere inghetarea salariilor . Numarul de someri va trece de 800.000 in acest an.

Premierul Emil Boc vede in imprumut o solutie pentru a avea grija de locurile de munca din Romania, amenintate de recesiune.

"Ceea ce cred eu ca este important prin acest acord e sa avem grija de locurile de munca ale romanilor, sa avem grija ca economia romaneasca sa porneasca, sa mearga mai departe, sa avem grija ca oamenii sa-si poata plati creditele pe care le-au luat de la banci si, indirect, sa avem grija ca aceasta tara sa poata plati in continuare salariile si pensiile", a declarat, ieri, Emil Boc, citat de Gandul.

Presedintele Traian Basescu a tinut sa sublinieze faptul ca acordul cu FMI este o " centura de siguranta " si nu o "centura de salvare".

FMI va credita Romania cu 13 miliarde de euro, bani care vor fi folositi pentru stabilizarea cursului. Uniunea Europeana contribuie si ea cu 5 miliarde de euro pentru finantarea deficitului. Pragul maxim al acestuia, prevazut in acordul cu FMI, este de 4,6%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea