Social

Impresarii de la Fisc

Reprezentantii Ministerului Finantelor asteapta cu interes transferurile din Divizia A, in tentativa de a recupera datoriile cluburilor la stat. In schimb, cazul marcii Steaua este departe de a se fi rezolvat.

Anul recent incheiat a fost marcat de un pionierat in ceea ce priveste lupta Fiscului cu datoriile la stat ale cluburilor de fotbal, acumulate cu consecventa in cei peste 15 ani de la Revolutie. Pornita cu aplomb, declaratii de presa si eficienta indoielnica, batalia treneaza si in noul an. Rezultatele sint asteptate inca din debut, mai cu seama ca pe prima scena a inceput sezonul transferurilor. De eventualele miscari de trupe este interesata si Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Bucuresti, insarcinata cu recuperarea debitelor. Ii asteptam pe toti, a fost urarea noului an a directorului executiv al DGFP din Capitala, Cristian Stoina. Cu toate acestea, fata de anul trecut, nimic nu pare sa se fi schimbat, in sensul in care sumele recuperate de Fisc sint in continuare mai degraba simbolice.

Marca Stelei, la adapost

Ultimul mare subiect al anului trecut a fost, fara doar si poate, sechestrul impus asupra marcii Steaua, cedata de patronul Gigi Becali Asociatiei Fotbal Club Steaua, pentru a evita astfel declararea insolvabilitatii si atragerea raspunderii in solidar a principalului actionar. Masura stelistului ar putea, in urma evaluarii, sa duca la pierderea istoriei clubului, a locului in Divizia A, in cupele europene si a drepturilor de televizare. Numai ca, desi se spera ca se va incheia inca de anul trecut, procesul de valorificare a marcii se afla abia in faza incipienta. Sintem abia la inceput. Asteptam ofertele pentru evaluare, ne-a confirmat Cristian Stoina.

Subit, s-a uitat de transferuri

Pe termen scurt, cel mai mult de suferit poate avea, in schimb, Sportul Studentesc. Gruparea lui Vasile Siman ramine cea mai expusa in sensul in care nu a fost infiintata o noua fundatie care sa preia doar activele. Cum conturile sint blocate, orice sume survenite din transferuri ar intra automat in visteria statului. Domnul Siman era foarte suparat. Ne-a transmis ca mai intii trebuie sa manince si apoi sa ii luam banii. Subit, la Sportul nu se mai vorbeste despre transferuri. Noi ii asteptam, ne-a precizat Cristian Stoina.

Lantul slabiciunilor la olteni

Chiar daca Pandurii Tg. Jiu a aparut pe lista datornicilor cu 100.000 de dolari, presedintele Marin Condescu sustine ca nu exista in acest moment datorii vechi catre Fisc: Cei care au dat publicitatii acea lista aveau o situatie mai veche. Intre timp, ne platisem acele datorii si, drept urmare, in vara anului 2005 am obtinut licenta de club divizionar A, dar si permisele de munca pentru jucatorii straini. In acest moment, clubul nu mai are decit o datorie de 1,5 miliarde de lei pe luna decembrie, care va fi platita dupa 11 ianuarie. Mai complicata este situatia la Universitatea Craiova, club care se judeca cu DGFP Dolj pe o creanta de 1,5 miliarde de lei, ramasa din epoca Dinel Staicu si care, intre timp, a ajuns, cu dobinzi si penalizari, la aproape 3 miliarde de lei. Inca ne judecam cu fiscul, dar cred ca vom pierde. Daca se va intimpla asa, nu mai fac apel, platesc si termin bilciul, a anuntat Mititelu , care nu-si face griji pentru datoriile istorice, facute de George Constantin Paunescu, George Ilinca sau Gigi Netoiu. (L.C.)

Arenele brasovene cauta petitori

Datoriile Clubului FC Brasov se ridica la 188 miliarde de lei vechi, aproximativ 5,4 milioane de euro. Fiscul a pus sechestru pe cele doua stadioane, Tineretului si Municipal, aflate in proprietatea clubului, care au fost evaluate la circa 176 miliarde de lei. La licitatia organizata pentru vinderea lor nu s-a prezentat insa nimeni. Bazele sportive nu au fost adjudecate la licitatia care a avut loc la sfirsitul anului trecut, pe 28 decembrie, urmind sa se organizeze o noua sedinta, pina cel mult pe 28 ianuarie 2006, a spus seful Directiei Generale a Finantelor Publice Brasov, Lucian Voinescu. Potrivit unor surse, afaceristul brasovean Ori Zinger, care administreaza importante proprietati imobiliare sub Timpa, ar fi interesat de achizitionarea celor doua stadioane. (C.S.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea