Social

#impozit #trezorerie #banca.

Impozitele vor putea fi achitate la banci fara comisioane

ministerul finantelor publice planuieste sa deschida conturi ale Trezoreriei la banci, astfel incat persoanele fizice sa-si poate achita taxele si impozitele fara sa plateasca comisioane.

Iniatiativa este prezenta intr-un proiect de ordonanta de urgenta publicat de minister.

" Ministerul Finantelor Publice poate sa deschida, pe baza de conventii incheiate intre parti, conturi tranzitorii la institutii de credit, in vederea colectarii veniturilor bugetelor componente ale bugetului general consolidat de la contribuabilii persoane fizice , platitori de impozite, contributii, taxe sau alte venituri bugetare , clienti ai institutiilor de credit respective", se arata proiectul de ordonanta de urgenta de urgenta al Guvernului, citat de Gandul.

Ministerul va plati bancilor comisionale de transfer din bugetul Trezoreriei. O alta masura impune deschiderea conturilor pentru incasarea taxelor si impozitelor achitate online de catre contribuabili persoane fizice.

Momentan, romanii pot achita taxele si impozite prin ordin de plata catre Trezorerie, dar trebuie sa suporte chiar ei comisionale bancilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea