Social

#importanta hidratare # hidratare piele #hidratare

Importanta hidratarii pielii: de ce sa nu neglijezi acest aspect

Cu siguranta ai auzit ca este important sa iti hidratezi pielea, dar poate vrei sa afli mai multe detalii despre acest lucru si cum poti sa o mentii hidratata intr-un mod eficient.

 

Pielea ta este cea mai mare bariera impotriva factorilor externi si protejeaza corpul de bacterii, virusi si alte substante straine. Prin urmare, este important sa o ajuti sa isi indeplineasca functiile corect prin mentinerea nivelului optim de hidratare. Afla cum poti sa iti protejezi pielea si sa ii asiguri hidratarea necesara pentru a arata si a te simti bine.

Rolul pielii

Pielea este compusa din trei straturi principale: epiderma, derma si hipoderm. Stratul exterior al epidermei, numit stratum corneum, previne intrarea bacteriilor, virusurilor si altor substante straine in corp atunci cand este intact. Dermul este o tesatura puternica, elastica si flexibila, care contine nervi, glande sudoripare si sebacee, foliculi de par si vase de sange. Hipodermul este un strat de grasime subcutanat ofera izolare termica si protectie suplimentara.

Unul dintre rolurile principale ale pielii este de a proteja corpul nostru de factorii externi, precum pericolul radiatiilor ultraviolete, si de a preveni pierderea apei si nutrientilor din corp. De asemenea, pielea regleaza evaporarea transpiratiei, contribuind la mentinerea temperaturii corporale, si participa la sinteza vitaminei D. 

Orice interfereaza cu functia pielii sau provoaca schimbari in aspectul acesteia poate avea consecinte majore asupra sanatatii noastre fizice si mintale. 

Pentru ca pielea sa functioneze normal, trebuie sa fie bine hidratata. Acest lucru nu afecteaza doar aspectul pielii noastre, ci si activitatea celulara si moleculara din piele. Chiar daca organismul nostru pierde continuu apa, exista procese regulate sofisticate in piele care asigura un nivel optim de hidratare.

Ce efecte poate avea deshidratarea pielii

O piele deshidratata poate avea semne mai mult sau mai putin vizibile. Printre acestea se numara: 

  • Aspectul tern;
  • Disconfort cauzat de mancarime sau senzatia de piele care „tine”;
  • Riduri fine aparute brusc.

Te poti asigura ca problemele tale de piele sunt cauzate de deshidratare, facand urmatorul test. Strange usor o portiune mica de piele de pe obraz si, daca observi ca se increteste si nu isi revine imediat dupa ce ii drumul, atunci pielea ta poate fi deshidratata.

Pielea deshidratata vs. pielea uscata

Desi sunt adesea confundate, pielea deshidratata si cea uscata nu sunt acelasi lucru. Pielea deshidratata inseamna ca are o lipsa de apa, pe cand pielea uscata are o lipsa de sebum. In plus, deshidratarea este o conditie temporara a pielii, in timp ce tenul uscat este un tip permanent de piele.

Poti recunoaste pielea uscata dupa urmatoarele semne:

  • roseata;
  • iritatie;
  • asprime;
  • descuamare;
  • disconfort la nivelul pielii.

Pielea uscata poate fi agravata de factori climatici, de medicamente sau diverse patologii.

Cum te asiguri ca ai pielea hidratata

Ce poti face pentru a restabili nivelul optim de hidratare a pielii?

  • Foloseste un spray cu colagen in ritualul matinal de ingrijire si ori de cate ori simti nevoia pe parcursul zilei. 
  • Protejeaza zonele expuse la vant si frig cu haine, iar vara foloseste lotiune cu factor de protectie. Alege intotdeauna pentru fata o crema cu SPF.
  • Foloseste produse cosmetice care utilizeaza tehnologii inovatoare pentru a permite colagenului si altor substante active sa ajunga pana la 2,5 mm in profunzimea pielii (derm), fara a fi necesare proceduri invazive. Un exemplu de astfel de produse sunt cele din gama ActivLayr.
  • Adopta o dieta sanatoasa, cu multe legume si fructe, fara alcool si cafea in exces.
  • Bea suficienta apa.
  • Evita baile fierbinti, prelungite.

Asadar, daca iti doresti o piele sanatoasa, incepe sa acorzi atentie hidratarii chiar astazi si vei vedea diferente semnificative in curand.

FOTO: activ-layr.ro

Advertorial
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea