Social

#media pro #evaziune fiscala #declin Pro TV #perchezitii Pro TV

Imperiul Media Pro se scufunda? Mascatii au descins la studiourile din Buftea!

Mai multe perchezitii au loc in aceasta dimineata la studiourile Media Pro din Buftea, dar si la alte 25 de firme care ar avea legatura cu trustul de presa. Politistii cauta persoane suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala intr-un caz al carui prejudiciu adus statului se ridica la 1,5 milioane de euro!

13 persoane urmeaza sa fie aduse la audieri. Actiunea oamenilor legii vizeaza 66 de firme care ar fi cumparat servicii fictive de la societati-fantoma, in scopul deducerii artificiale si ilicite a TVA-ului si impozitului pe profit, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei. Valoarea serviciilor si a produselor achizitionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro.

Numele trustului MediaPro a mai fost in mijlocul unui scandal penal la inceputul acestui an. Mai multe firme erau banuite ca ar fi implicate intr-o retea de evaziune fiscala, care ar fi fraudat statul cu 20 de milioane de euro. Politistii au facut atunci verificari la sediul MediaPro, dar si in mai multe locuinte si sedii ale unor firme. Potrivit lui Aleksandras Cesnavicius, CEO companiei, in acest caz a fost inceputa urmarirea penala in rem, nefiind vizate persoane sau companii.

Sursa foto: kronpress.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea