Social

Imigratia nu aduce beneficii economice Marii Britanii

Un nou raport parlamentar britanic a respins afirmatiile guvernului conform caruia imigratia ar aduce beneficii economiei Marii Britanii. Dupa o ancheta care s-a desfasurat pe parcursul a opt luni, autoritatile britanice au concluzionat ca influxul imigrantilor nu are nici un impact sau are cel mult unul nesemnificativ asupra economiei. O alta concluzie a anchetei este ca numarul imigrantilor ar trebui redus.

"Se fac presiuni in mai multe zone cum ar fi in serviciul de sanatate sau de educatie. Mai multe regiuni ale tarii se confrunta cu aceste probleme si cred ca guvernul ar trebui sa inceapa sa se ocupe de ele", a declarat Lord Wakeham, pentru Sky News.

Ancheta a etichetat actualele statistici privind imigratia ca fiind "irelevante si care induc in eroare" si precizeaza ca este nevoie de mai multa munca pentru a atenua adevaratul impact asupra autoritatilor locale care sunt nevoite sa faca fata fenomenului de crestere a imigratiei.

Aceste concluzii au fost salutate de reprezentantii Slough Borough Council, care protesteaza de mai bine de doi ani asupra cifrelor inexacte furnizate de guvern in privinta numarului de imigranti .

"Suntem ingrijorati din cauza faptului ca guvernul nu a fost in stare sa tina o evidenta exacta a populatiei de-a lungul anilor, din aceasta cauza nu ne-au fost alocate resursele necesare pentru a avea grija de populatia deja existenta dar si asupra celei noi venite", a declarat Ruth Bagley, sefa Slough Borough Council.

Guvernul britanic insa sustine faptul ca imigratia a fost un fenomen necesar pentru a acoperi lipsa fortei de munca din anummite domenii, ceea ce a fost de asemenea criticat ca fiind un lucru "fundamental gresit."

Lordul Layard, membru al Comitetului britanic al Migratiei a declarat ca "guvernul ar trebui sa stabileasca o tinta privind numarul net de imigranti si apoi sa adopte noi reguli privind procesul de migratie , care sa depinda de aceste cifre. Astfel, se pot adopta reguli mai stricte in functie de numarul de imigranti."

"Acest raport este o contributie binevenita pentru imensa noastra problema cu imigratia. El dovedeste ca am facut bine infiintand Comitetul Ministerial al Migratiei pentru a ne spune, in stilul adoptat de australieni, pe care muncitori sa-i primim in tara si pe care nu", a declarat Liam Byrne, ministru al Imigratiei.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea