Social

# imagini apocaliptice #marturii beirut #imagini beirut #explozie beirut #marturii cutremuratoare

Imagini apocaliptice si marturii cutremuratoare dupa dezastrul din Beirut

Exploziile uriase care au zguduit marti seara portul Beirutul s-au simtit pana la 240 de kilometri departare de locul in care s-au produs. Unda de soc a fost atat de puternica incat a spart geamurile cladirilor si le-a afectat structura pe o raza de cel putin 10 kilometri.

Beirutul a devenit un oras apocaliptic. Zeci de cladiri au fost avariate, iar oamenii alergau disperati pe strazi cerand ajutor. Clipele traite de oamenii din Beirut sunt de neimaginat.

“Am vazut focul, dar nu am inteles ca va urma o explozie. Dintr-odata, mi-am pierdut auzul, pentru ca eram, se pare, prea aproape. Am inteles ca e ceva in neregula. Si apoi, dintr-odata, geamurile masinii s-au spart, ale masinilor din jurul nostru, ale magazinelor, cladirilor”, a declarat Hadi Nasrallah, un martor ocular din Beirut, pentru BBC.

“Portul Beirut este complet distrus. A fost apocaliptic. E foarte infricosator ce se intampla, toata lumea este speriata. Serviciile de urgenta sunt coplesite de situatie”, a precizat Bachar Ghattas, un martor.

“Nu am vazut Beirutul asa niciodata. Beirut arata astazi exact cum arata inimile noastre. Nu mai avem nimic… Cand credeam ca nu se poate intampla ceva mai rau… Familia si prietenii mei imi spun sa ma duc acasa, ca sa nu respir toxine. Dar nu ma pot duce acasa. Am prieteni care si-au pierdut casa. Locuintele lor au fost complet distruse. Trebuie sa ii ajut”, a povestit Maya Ammar, o jurnalista si activista pentru drepturile femeilor, din Beirut, pentru CNN.

 

 

Marturiile ambasadorului Romaniei la Beirut

“Au existat, practic doua explozii. A fost una mai mica, sub forma unui incediu, care ulterior a rabufnit. La cateva secunde, a fost explozia cea mare. Aceasta a avut loc in zona portului, intr-un depozit in care se aflau artificii si materiale inflamabile si explozibile.

Noi ne aflam la 8-8,2 kilometri fata de locul in care s-a intamplat evenimentul si am avut stricaciuni la Ambasada. Este vorba despre distrugeri partiale. Ferestrele au fost sparte, pulverizate, practic, de suflul exploziei. Norocul nostru a fost ca la ora respectiva nu mai era nimeni in cadrul ambasadei”, a declarat , la Digi 24, Victor Mircea, amabadorul Romaniei la Beirut.

Spitalele sunt coplesite de numarul mare de victime

“Oamenii vorbesc despre spitalele la care ar trebui sa ajunga. Un spital, Hotel-Dieu, a anuntat ca oamenii nu ar trebui sa mai vina aici. Holurile sunt pline de oameni raniti, insangerati. Oamenii plang. Chiar spitalul a suferit pagube. Tavanul arata foarte rau, pare ca e gata sa se prabuseasca”, a relatat un jurnalist Al Jazeera.

“Holurile sunt pline de oameni raniti, insangerati. Oamenii plang. Chiar spitalul a suferit pagube. Tavanul arata foarte rau, pare ca e gata sa se prabuseasca”, a spus un jurnasist Al Jazeera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea