Social

Iliescu si Vanghelie ii dau lui Oprescu un Consiliu in Bucuresti

Cei doi fac lobby pentru o alianta PSD-PNL-PRM-PNG. Daca va iesi primar, Sorin Oprescu va guverna Capitala cu o majoritate formata din consilierii PSD, PNL si PRM. Social-democratii, prin intermediul lui Ion Iliescu si Marian Vanghelie, s-au oferit deja sa negocieze aceasta majoritate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti ( CGMB ). „Ar fi o prostie ca PSD sa-i fi ostil in consiliu. Bineinteles ca il va sprijini pentru ca va fi in intersul comun al functionarii consiliului si in interesul cetatenilor“, ne-a declarat Ion Iliescu.

Sustinerea postelectorala, considera presedintele de onoare al PSD, include si demararea demersurilor pentru gasirea si negocierea unei majoritati. „Vor fi negocieri firesti pentru formarea majoritatii, pentru ca este in interesul conlucrarii active in cadrul consiliului. Discutii vor fi cu toate partidele, dar mai fireasca pare o intelegere cu PNL“, spune Iliescu, consecvent cu ideea blocarii si izolarii PDL si a lui Basescu.

Mana dreapta a Doctorului

Si Marian Vanghelie, dupa ce si-a declarat sustinerea pentru Oprescu, s-a aratat dispus sa-i gasesca si o majoritate in CGMB. In opinia liderului PSD Bucuresti, aceasta majoritate ar trebui sa se formeze in jurul consilierilor social-democrati alesi la 1 iunie.

„Este foarte clar ca in consiliul general ar trebui o majoritate impotriva PDL. O majoritate a PSD cu PNL, PNG si PRM“, a explicat Vanghelie intr-o emisiune la Realitatea TV. Interesul sau pentru colaborarea cu Oprescu este justificat si prin prisma aspiratiei sale la pozitia de viceprimar al Capitalei. Vanghelie a recunoscut ca ar fi interesat sa fie viceprimar si ca ar putea colabora chiar si cu un primar ca Sorin Oprescu. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea