Social

Iliescu si Geoana au saracit in ultimele luni

Mircea Geoana este mai sarac cu 40.000 de lei fata de inceputul anului, in vreme ce Ion Iliescu nu mai are nici masina straina, nici tablouri de valoare. Cel putin asa reiese din noile declaratii de avere pe care cei doi lideri PSD si le-au actualizat recent.

In cazul presedintelui de onoare al PSD, nu este vorba de saracire, ci de omisiune. Fostul sef de stat a uitat sa treaca si aceste bunuri in noua sa declaratie de avere postata de site-ul Senatului.

In noua sa declaratie de avere, Ion Iliescu precizeaza ca singurele modificari se refera la "sporurile cunoscute la indemnizatii si pensii". In schimb, au disparut din declaratie autoturismul Volkswagen cumparat in 2004 si 16 tablouri ale unor pictori romani celebri.

"Se cheama ca n-am fost atent cand am completat-o. Am vrut s-o copiez pe cea din ianuarie. Nu s-a schimbat nimic, nici in ce priveste sursa veniturilor sau patrimoniul, sau cum dracu' se cheama proprietatile.", a declarat Ion Iliescu.

In rest, veniturile lui Ion Iliescu au ramas identice: peste 53.000 de lei din indemnizatia de senator, 55.600 de lei pensia de fost presedinte al Romaniei, o alta pensie de 33.000 de lei, o indemnizatie de 8400 de lei de la Academia de Stiinte Agricole si inca 10.600 de lei, pensia sotiei. Se adauga apartamentul din strada Moliere din Capitala.

Liderului PSD Mircea Geoana a cheltuit 76.000 de lei dintr-un cont in lei deschis acum trei ani si, pe de alta parte, a reusit sa depuna 36.000 de lei intr-un alt cont.

In rest, Geoana n-a mai facut nici o achizitie si are in diferite conturi peste 53.000 de lei, 222.000 de dolari si 1010 euro. A obtinut 53.000 de lei din activitatea de senator, iar sotia sa, Mihaela, a incasat anul trecut 100.000 de lei din dividende si 23.000 de lei din activitatea de director al fundatiei Renasterea.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea