Social

Iliescu da de pamint cu noul slogan al PSD

Fostul presedinte a criticat sloganul ales de strategii britanici ai PSD pentru campania electorala locala. „Ce inseamna «mai bine pentru mai multi»? Noi vrem mai bine pentru toti!“, a tunat Iliescu miercuri la lansarea candidatilor PSD.


Ion Iliescu a facut spectacol miercuri seara la lansarea candidatilor PSD la alegerile locale din vara. Le-a predat celor 4.000 de pesedisti veniti la Romexpo un curs comprimat de strategie politica, dar a facut praf sloganul ales de consilierii britanici pentru campania electorala a social democratilor: „Mai bine pentru mai multi“.

„Sint de acord ca nu-i corecta formula «mai bine pentru mai multi». Ce inseamna «mai bine pentru mai multi»? Cei care sint la putere au avut grija sa fie mai bine pentru 20%. Daca noi facem mai bine pentru 30% inseamna ca ne-am facut datoria? Asa ceva vrem de la noi? Nu! Trebuie sa fie mai bine pentru toti“, a tunat Iliescu de la tribuna scenei pe care se aflau toti baronii si toata conducerea partidului.

Majoritatea strategilor politici contactati ieri de Cotidianul par sa ii dea dreptate fostului presedinte. „Dat fiind ca domnul presedinte este un ideolog practicant al stingii, are dreptate. «Mai mult pentru mai multi» transmite o latura populista si relativ superficiala.

Ce inseamna mai mult in opinia copywriterului, ce inseamna mai multi? Mai multi dintre ai nostri? Mai multi dintre cei ai lor, dintre romani. E adevarat: «mai mult pentru mai multi» are o anumita muzicalitate, probabil asta a convins. In schimb, «mai mult pentru toti» e un slogan care vizeaza recuperarea acelui electorat captiv al PSD“, afirma fostul consilier prezidential si actual consilier politic Claudiu Saftoiu .

Acesta atrage atentia si asupra faptului ca sloganul social democratilor aduce aminte de celebrul „Sa traiti bine !“ al candidatului la Presedintie din 2004 Traian Basescu. „Mesajul presedintelui avea un extraordinar magnetism, pe care unii incearca sa-l reincalzeasca. Din acest punct de vedere, el nu aduce nimic nou, e chiar slabut“, crede acesta.

Si fostul consilier al premierului Adrian Nastase, actual sfatuitor al premierului Tariceanu, Dan Andronic , pare sa ii dea dreptate lui Iliescu. „Din acest punct de vedere, al cit inseamna «mai mult», Iliescu are dreptate“, spune Andronic. Acesta insa nu crede ca mesajul pesedist poate fi interpretat ca fiind de dreapta.

„E un mesaj de stinga, dar o stinga mai apropiata de modelul Tony Blair, pliat mai mult pe modelul lui Geoana. E inspirat probabil de consilierii britanici“, afirma Dan Andronic.

In schimb, seful agentiei GMP, Felix Tataru , cel care a realizat campaniile de imagine ale lui Traian Basescu pentru alegerile la Primaria Bucuresti si Cotroceni, lauda alegerea social democrata: „Eu cred ca e un slogan foarte bun, potrivit PSD. Cred ca le face bine“, spune Tataru.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea