Social

Iliescu a fost audiat in dosarele Revolutiei

Fostul presedinte Ion Iliescu a consimtit, in sfirsit, sa se prezinte la o intilnire cu procurorii militari pentru a fi chestionat pe tema implicarii sale in Revolutia din decembrie 1989.
Actualul senator PSD a fost audiat ieri, timp de patru ore, de procurorii care se ocupa de dosarul Revolutiei, in prezenta avocatului sau, Radu Gherbovan-Silinescu. El a parasit sediul Parchetului Militar in jurul orei 13.00, fara sa faca nici un fel de declaratii.

Potrivit unor surse judiciare, Ion Iliescu a fost audiat deocamdata, ca martor, dar i s-au transmis reclamatiile pe care le-au formulat impotriva lui asociatiile revolutionarilor, respectiv infractiuni contra vietii si infractiuni contra pacii si omenirii. Daca ieri a dat detalii cu privire la evenimentele din decembrie 89, Iliescu urmeaza sa fie citat din nou la Parchetul Militar saptamina viitoare, pentru a fi audiat in legatura cu mineriadele din 1990 1991, au precizat sursele citate.

Pina in prezent, in dosarele Revolutiei, in care procurorii au reluat cercetarile la inceputul acestui an in urma solicitarilor facute de Asociatia 21 Decembrie , exista doar un singur invinuit: generalul in rezerva Victor Athanasie Stanculescu . In acest dosar au mai fost audiati ca martori generalul in rezerva Iulian Vlad, fost sef al Departamentului Securitatii Statului, Virgil Magureanu , fostul sef al SRI, si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Teoctist.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea