Social

Iliescu a crescut la sin mici mosieri

Razvan Theodorescu si Rodica Stanoiu , ambii senatori PSD, isi revendica fostele proprietati . Acest lucru, in ciuda faptului ca fac parte din partidul politic care a pus piedici legilor proprietatii. In iunie 2005, PSD a initiat motiunea de cenzura impotriva legilor proprietatii semnata de cei doi.

Razvan Theodorescu a cerut retrocedarea a peste 20 de hectare de teren in satul Birnova, comuna Grajduri, din apropiere de Iasi, dintre care pe 16 hectare se afla anexe gospodaresti ale Spitalului de Psihiatrie Socola, potrivit primarului comunei Grajduri, Constantin Zamfirache. In plus, Theodorescu a declarat ca mai are de primit terenuri si in alte judete din Moldova. In motiunea privind legile proprietatii, liderii PSD au criticat restituirea in natura, dar, acum, unii dintre ei cer sa le fie retrocedate tocmai in natura fostele proprietati.

Diferenta dintre doctrina si interes

Cind s-a vazut in situatia de a-si prelua fostele proprietati, Razvan Theodorescu a mentionat ca doreste ca terenurile sa ii fie retrocedate fizic, neacceptind despagubiri banesti. Una e doctrina social-democrata, si altceva e dreptul oricarui om de a-si recapata proprietatile, spune Theodorescu. Atit numele sau, cit si numele Rodicai Stanoiu apar pe lista membrilor PSD care au semnat motiunea. Razvan Theodorescu neaga ca ar fi semnatar, dar numele sau e trecut pe lista postata pe site-ul Camerei Deputatilor. Eu nu am semnat motiunea, probabil cineva a adus o completare listei. Nu stiu ce s-a intimplat, spune fostul ministru al Culturii.

Iliescu invoca legalitatea

Pe de alta parte, Rodica Stanoiu a trecut in declaratia de avere patru terenuri cistigate pe baza legilor proprietatii. Trei sint in comuna Bolbosi, judetul Gorj , insumind peste 30 de hectare si 9.000 de metri patrati, si inca unul in Filiasi, judetul Dolj, de aproape 5 hectare.

Senatorul Ion Iliescu vine in apararea celor doi, chiar daca si el a avut, de-a lungul timpului, declaratii din care reiesea faptul ca nu este de acord cu retrocedarea in natura. Pachetul de legi ale proprietatii, initiat de PSD, e una, iar restituirea catre cei doi e altceva. Totul este legal, ne-a declarat Ion Iliescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea