Social

#ilie sarbu #apia recomandari ce #ministrul agriculturii sarbu

Ilie Sarbu: APIA nu a respectat in totalitate recomandarile CE

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura ( APIA ) nu poate justifica unele intarzieri si nu a respectat in totalitate recomandarile Comisiei Europene, a anuntat, miercuri, noul ministru al Agriculturii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, miercuri, 24 decembrie , ministrul Agriculturii , Padurilor si Dezvoltarii Rurale a convocat in regim de urgenta conducerea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), pentru a stabili masurile ce se impun in vederea eficientizarii activitatii acestei institutiei.

Discutiile au avut in vedere constatarile din rapoartele de audit ale Comisiei Europene, precum si cele rezultate din monitorizarile Autoritatii competente pentru Acreditarea Agentiilor de Plati.

"Din analiza efectuata de ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a rezultat ca recomandarile nu au fost respectate in totalitate, conducerea APIA neputand sa justifice intarzierile. Au fost identificate o serie de deficiente ale sistemului de implementare a platilor directe, la sistemul informatic si in ceea ce priveste utilizarea resurselor umane", se arata in comunicatul ministerului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea