Social

#tenis #doping #andre agassi #ilie nastase

Ilie Nastase sustine ca multi tenismeni se dopau

Ilie Nastase confirma afirmatiile fostului campion mondial Andre Agassi , conform carora in tenis exista practica folosirii de droguri. Cel mai cunoscut tenismen roman sugereaza ca si in tenisul feminin exista astfel de cazuri, cum ar fi de exemplu Serena Williams .

Nastase crede ca daca oficialii organismelor anti-doping ar face controale in randul campionilor din tenis ar putea avea mari surprize. El spune ca ultimele declaratii ale lui Agassi, care a marturisit ca s-a dopat, nu il surprind. "Pentru mine, care vin din tenis, nu este o surpriza. Il stiam de copil, era slabanog si dintr-odata s-au umflat muschii pe el. Nu vreau sa vorbesc mai multe. In acea perioada erau mai putini controlati. Era el si Sampras. Cred ca, daca se faceau controale, aveau mari surprize. Se putea termina cu circuitul. Nu cred ca era interes din partea suporterilor, sponsorilor", a explicat, pentru Gandul, Ilie Nastase.

Fostul campion roman crede ca astfel de practici nu au disparut inca si ca ar putea exista si in circuitul feminin de tenis. "Acelasi lucru se intampla la fete. Pai Serena Williams nu a fost niciodata controlata. Oare de ce? Cred ca, daca fac controale, au mari surprize", a adaugat Nastase, in declaratia sa pentru Gandul.

In urma cu doua zile fostul campion mondial Andre Agassi a facut o declaratie care a socat intreaga lume. El a recunoscut ca s-a dopat, in urma cu 12 ani, pe vremea cand inca juca tenis. Intr-o carte intitulata "Open: an autobiography", care va fi lansata pe 9 noiembrie, Agassi a spus ca a luat "crystal meth" (alt nume al metamfetaminei) in 1997, deoarece nu mai era in forma si avea probleme in casnicia cu actrita Brooke Shields .

Campionul a povestit si cum a scapat atunci cand a fost depistat pozitiv. "Am trimis o scrisoare la ATP in care i-am informat ca Slim era un consumator de droguri si ca punea metamfetamina in sucuri, lucru adevarat. Insa am adaugat ca am baut din intamplare. Mi-a fost rusine si mi-am promis ca aceasta minciuna va pune capat la tot", puncteaza Agassi in cartea sa.

In cazul tenismenului se asteapta lamuriri din partea organismelor care se ocupa de astfel de fapte, insa potrivit declaratiilor oficialilor ATP si Agentiei Mondiale Antidoping (WADA), el ar putea scapa de orice pedeapsa pentru ca faptele sale s-au prescris.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea