Social

#achizitii logan #politia romana #licitatii #cel mai mic #preturi logan #instanta #judecată

IGPR, in instanta: S-a ales cel mai mic pret pentru cumpararea Loganurilor

Judecatoria Sectorului 5 decide, pe 3 februarie, daca anuleaza amenda primita de IGPR pentru contractul de cumparare a Loganurilor.

Reprezentantul Politiei a sustinut marti, in instanta, ca institutia pe care o reprezinta a ales pretul cel mai mic pentru autoturismele achizitionate.

Reprezentantul IGPR a aratat, in motivarea contestatiei, ca agentii constatatori care au intocmit procesul verbal de contraventie nu aveau specificat prenumele, ci doar initiala. De asemenea, reprezentantul IGPR a precizat ca agentul constatator nu a scris urmarile faptei pentru care IGPR a fost amendat cu 35.000 lei.

Reprezentantul IGPR a precizat ca institutia a ales pretul cel mai mic pentru autoturismele achizitionate si ca a ramas o suma de bani de aproximativ 12 milioane de lei vechi necheltuita din fondurile alocate acestei achizitii, respectand principiul utilizarii fondurilor.

Pentru toate aceste motive, reprezentantul IGPR a cerut instantei sa constate nulitatea si nelegalitatea procesului verbal de contraventie.

Instanta a decis sa amane pronuntarea cauzei pentru data de 3 februarie, pentru a da posibilitatea partilor implicate in procesul respectiv, IGPR si Autoritatea pentru Monitorizarea Achizitiilor, sa depuna concluzii scrise in aceasta cauza.

Inspectoratul General al Politiei Romane a achitat amenda aplicata de Autoritatea pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice ( ANRMAP ), dar a formulat si o plangere impotriva procesului-verbal la Judecatoria Sector 5, prin care cere anularea sanctiunii contraventionale.

"Institutia noastra a achitat la data de 24 decembrie 2008, jumatate din minimul prevazut de lege pentru fapta contraventionala constatata (5.000 lei), pentru a profita de acest beneficiu al legii, insa a formulat si plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor seria AR nr. 00611 al Autoritatii pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice, la Judecatoria Sector 5 Bucuresti, unde s-a constituit dosarul cu nr. 94/302/2009", a precizat, vineri, 23 ianuarie, Inspectoratul General al Politiei Romane, la cererea NewsIn.

"Conform prevederilor art. 78 din H.G. nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, cu modificarile si completarile ulterioare, Comisia de evaluare are obligatia de a stabili care sunt clarificarile si completarile formale sau de confirmare, necesare pentru evaluarea fiecarei oferte, precum si perioada de timp acordata pentru transmiterea clarificarilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea