Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

ICR: Muzeul Astra la Bucuresti

Joi, 13 septembrie 2007, ora 13.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) va avea loc un dublu eveniment dedicat Muzeului Astra. Sala mare a ICR va gazdui vernisajul expozitiei Muzeul Astra si lansarea albumului omonim, cuprinzand imagini emblematice pentru cunoscutul complex muzeal din Dumbrava Sibiului . Fotografiile expuse la ICR si reproduse in lucrarea editata de Editura „ASTRA MUSEUM” – aparitie sprijinita financiar de Administratia Fondului Cultural National si de S.C. „Ambient” SA – au fost realizate de cineastul si antropologul Dumitru Budrala . Ele ilustreaza un “patrimoniu fabulos, unic in plan universal, (...) deopotriva in domeniul gospodariilor si locuintelor, monumentelor de arhitectura, laica si religioasa, monumentelor de tehnica populara, monumentelor de utilitate publica , cu functii sociale, comerciale si ludice, instrumentarului traditional, (...)”, precum si „un caleidoscop al valorilor patrimoniului cultural imaterial, prezentate in muzeu in cadrul Programului Tezaure Umane Vii”. „Albumul reconstituie un univers miraculos al unei apuse civilizatii a habitatului traditional, al civilizatiei tehnice populare, al culturii artistice traditionale si al spiritualitatii precrestine si crestine” scrie Prof. dr. Corneliu Bucur, director general al Muzeului Astra, cel caruia ii apartin conceptia tematica si textul albumului. In cadrul vernisajului si lansarii de la Institutul Cultural Roman va fi prezentat, de asemenea, un „Abecedar si Dictionar Etimologic” lansat de Complexul National Muzeal Astra. Publicatia se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani, precum si cadrelor didactice si parintilor care doresc sa dezvolte interesul celor mici fata de patrimoniul tehnic traditional. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea