Social

#iaurt #proces #bacterii

Iaurturile "sanatoase" se feresc de testele expertilor

Odata ce Autoritatea europeana pentru control alimentar (EFSA) a pornit o ancheta asupra efectelor "bacteriilor bune" din iaurturi, producatorii Danone si Yakult si-au retras afirmatiile cu privire la avantajele iaurturilor in intarirea sistemului imunitar .

Producatorii de lactate sustin ca iaurturile probiotice aduc beneficii sanatatii, fapt ce nu pare a fi confirmat de testele expertilor. Un studiu realizat de oameni de stiinta din Uniunea Europeana si publicat in Daily Mail arata ca nu se poate dovedi o influenta asupra sanatatii in urma consumului de iaurt .

"Cercetatorii au facut evaluarea, dar, ori rezultatul a fost negativ, ori oamenii nostri de stiinta au declarat ca nu au suficiente dovezi pentru a le evalua", a declarat un purtator de cuvant al EFSA, citat de Gandul.

Cei mai mari producatori de iaurt imbogatit cu probiotice din Marea Britanie, Danone si Yalukt, si-au retras afirmatiile despre beneficiile iaurtului imbogatit cu bacterii pentru ca produsele lor sa nu fi incluse in studiu.

In SUA, presa a relatat recent ca Danone a ales sa plateasca daune de 35 milioane de dolari pentru a evita procesele intentate de mai multi consumatori care sustineau ca iaurturile au fost promovate prin reclama falsa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea