Social

#fistic #dieta #alimente dieta #ce sa mananci

Iata motivul in plus pentru care ar trebui sa consumi fistic mai des

Cercetatorii spanioli de la Universitatea Rovira i Virgili din Spania sustin ca o alimentatie zilnica in care este inclus si fisticul reduce riscul de a face diabet de tip II.

54 de persoane cu diabet in forma incipienta au fost supuse unui regim monitoritat cu atentie timp de 4 luni. Consumul a 60 de grame de fistic in fiecare zi nu le-a afectat greutatea participantilor la studiu, dar a modificat compozitia sangelui lor. Nivelurile de zahar si de insulina au scazut, demonstrand ca acestia au putut asimila mai usor zaharul din alimente.

"Nutrientii sanatosi din fistic se combina pentru a ajuta organismul săametabolizeze zaharul. Recomand tuturor sa manance nuci, alune si fistic cat mai des", a precizat dr. Monica Bullo, de la universitatea spaniola.

Descoperirea facuta de medicii spanioli a fost prezentata la o conferinta internationala desfasurata la Sofia, in Bulgaria. Un alt beneficiu al consumului de fistic, mentionat de cercetatorii spanioli, este reducerea nivelului colesterolului din sange si deblocarea arterelor.

Foto: appforhealth.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea