Cercetatorii spanioli de la Universitatea Rovira i Virgili din Spania sustin ca o alimentatie zilnica in care este inclus si fisticul reduce riscul de a face diabet de tip II.
54 de persoane cu diabet in forma incipienta au fost supuse unui regim monitoritat cu atentie timp de 4 luni. Consumul a 60 de grame de fistic in fiecare zi nu le-a afectat greutatea participantilor la studiu, dar a modificat compozitia sangelui lor. Nivelurile de zahar si de insulina au scazut, demonstrand ca acestia au putut asimila mai usor zaharul din alimente.
"Nutrientii sanatosi din fistic se combina pentru a ajuta organismul săametabolizeze zaharul. Recomand tuturor sa manance nuci, alune si fistic cat mai des", a precizat dr. Monica Bullo, de la universitatea spaniola.
Descoperirea facuta de medicii spanioli a fost prezentata la o conferinta internationala desfasurata la Sofia, in Bulgaria. Un alt beneficiu al consumului de fistic, mentionat de cercetatorii spanioli, este reducerea nivelului colesterolului din sange si deblocarea arterelor.
Foto: appforhealth.com
#fistic #dieta #alimente dieta #ce sa mananci
Iata motivul in plus pentru care ar trebui sa consumi fistic mai des
Iata motivul in plus pentru care ar trebui sa consumi fistic mai des Cercetatorii spanioli de la Universitatea Rovira i Virgili din Spania sustin ca o alimentatie zilnica in care este inclus si fisticul reduce riscul de a face diabet de tip II.- 2014-05-31 2014-05-31
Articole din social
Cauta-ti perechea