Social

Iata dieta care poate preveni cancerul de san

Pe langa factorul ereditar, mediul in care traim si stresul, alimentatia joaca un rol important in aparitia diferitelor tipuri de cancer. Studii realizate de cercetatori americani arata ca unele alimente pot fi mai eficiente decat altele in prevenirea aparitiei cancerului si in stoparea evolutiei sale. Iata dieta care ne ajuta sa luptam contra cancerului la san.
  • Consumati 3 pana la 6 portii de cereale. Orezul, graul, painea de cereale sau pastele ofera organismului necesarul de fibre, care lupta impotriva cancerului de san, crescand nivelul de estrogen din organism.
  • Nu ocoliti fasolea. Folositi-o la supe, salate sau pizza. In felul acesta, tranzitul intestinal este imbunatatit. Un pumn de nuci, o data pe saptamana, face minuni. Nucile si alunele sunt o sursa importanta de fibre pentru organism.
  • 9 portii de fructe si legume pe zi sunt recomandate. Specialistii spun ca acestea lupta impotriva cancerului si maresc rezistenta organismului. Legumele indicate sunt broccoli, varza, conopida si rosiile, iar dintre fructe, cele mai indicate sunt citricele, capsunele, zmeura si murele.
  • O data pe saptamana este recomandat sa mancati salata de ciuperci. Sunt cunoscute pentru efectul lor anticancerigen. Consumati doua portii de mancare fara grasimi pe zi. Alimentatia bogata in grasimi a fost asociata cu riscul crescut al aparitiei unor forme de cancer, in special cel mamar, de colon, prostata .
  • Mariti consumul de soia. Ar trebui sa optam mai des pentru preparate din soia, deoarece aceasta ajuta la mentinerea sanatatii noastre si ne protejeaza impotriva unor boli grave , precum cancerul. Beti 4 cesti de ceai verde pe zi.
  • Limitati consumul de alcool. Specialistii au ajuns la concluzia ca alcoolul este foarte nociv si, in cazul exceselor, este unul din factorii determinanti ai aparitiei cancerului de san. Nu uitati de exercitiile fizice. Miscarea ajuta organismul la cresterea imunitatii . Multe mese cu peste. Contine un aport scazut de grasimi, este bogat in proteine si acizi grasi omega 3, care pot preveni sau incetini dezvoltarea tumorilor canceroase. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea