Social

# carcasa chei auto #chei auto

Iata ce functii "ascunde" o carcasa pentru cheile auto ale masinii tale!

Fiecare autoturism reprezinta un sistem de o mare complexitate, in cadrul caruia toate piesele componente si accesoriile au propria importanta, contribuind la o experienta placuta la drum si la deplina siguranta a soferului si a pasagerilor.

 

Rolul vital al anumitor componente, precum motorul, este inteles de toata lumea. In schimb, functia importanta detinuta de o carcasa chei auto, de exemplu, este constientizata doar in momentul in care apar defectiuni si probleme.

Care este importanta cheii la o masina?

Cheia este un instrument indispensabil pentru a conduce un autoturism, functiile sale fiind multiple. In primul rand, are functia evidenta de a inchide si de a deschide masina, pastrand-o astfel in siguranta si facand imposibil un furt al autovehiculului sau al bunurilor depozitate in acesta. De asemenea, masina are nevoie, pentru a porni, de cheie. Practic, introducerea cheii in contact este primul gest pe care il faci, in momentul in care urci la volan.

Pe langa carcasa unei chei auto, aceasta are si alte parti componente, precum lamela, telecomanda sau placuta electronica si cipul. Fiecare dintre ele se poate defecta, ceea ce poate impiedica folosirea masinii, astfel incat este nevoie sa stii ce trebuie sa faci sau de unde poti cumpara componente, in momentul in care te confrunti cu o asemenea problema.

In general, defectiunile se datoreaza tocmai utilizarii permanente, care presupune si un grad ridicat de uzura. O carcasa pentru chei auto se defecteaza cel mai frecvent din cauza faptului ca a fost depozitata in mod corespunzator, in spatii cu umiditate ridicata sau cu temperaturi foarte reci. De exemplu, lasarea ei in exterior, pe timpul iernii, ii poate afecta functionarea. Varsarea accidentala a unui pahar cu lichid sau situatiile in care este scapata intr-o balta reprezinta alte situatii care pot duce la stricaciuni iremediabile.

Detalii importante la cumpararea unei chei pentru automobil

Indiferent daca achizitionezi o carcasa pentru chei auto sau o cheie cu toate componentele sale, este esential ca aceasta sa fie special creata pentru modelul de masina pe care il detii. Nu este deloc indicat sa faci diferite experimente cu dispozitive concepute pentru alte modele, deoarece in acest caz este putin probabil sa functioneze in mod corespunzator.

In magazinul online Automag.ro vei gasi cele mai bune modele de carcasa chei auto existente pe piata la ora actuala, in functie de marca masinii pe care o conduci. Lista firmelor producatoare incepe cu Dacia si continua cu alte modele care se bucura de apreciere pe piata romaneasca, precum Ford, Volkswagen, Toyota, Opel, Fiat, Peugeot, Citroen, BMW, Mercedes sau Audi.

Sunt disponibile, de asemenea, toate modelele de chei, precum cele fara telecomanda, cu lamela aflata la vedere, sau cele cu telecomanda, care de obicei sunt dotate cu o lamela ce poate fi utilizata pentru deschiderea mecanica a masinii in caz de baterie descarcata sau de inghet.

Cheile au evoluat odata cu celelalte componente ale masinii, astfel incat in ultimele decenii toata lumea este obisnuita cu o mica telecomanda, care permite controlul de la distanta: blocarea si deblocarea usilor, eventual deschiderea separata a portbagajului.

Indiferent daca ai o masina mai veche sau mai noua, produsa in Romania ori in strainatate, viziteaza magazinul online Automag.ro si vei gasi exact modelul de carcasa chei auto de care ai nevoie!

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea