Social

Iasiul este cel mai important oras din cea mai saraca zona a Uniunii Europene

Al doilea oras din tara ca numar de locuitori, dupa Bucuresti, incarcat deopotriva de istorie, religie si cultura, Iasiul are si probleme pe masura.

Localnicii se plang de starea proasta a drumurilor, de lipsa parcarilor si a locurilor de munca. Acestea sunt problemele pe care trebuie sa le rezolve cel care va fi ales primar, in urmatorii patru ani. Cea mai mare provocare pentru el, spun oamenii, va fi sa atraga cat mai multe investitii straine si fonduri europene.

Iasiul inseamna istorie si religie. Iasiul inseamna cultura. Iasiul e poezia Copoului si parfumul teiului eminescian. Iasiul e cel mai vechi centru universitar din tara. Este orasul cel mai apropiat de granita de Est a Uniunii Europene.

Pentru cei peste 300 de mii de locuitori, la care se adauga zeci de mii de studenti, Iasiul are un farmec aparte, dar si multe de probleme.

"Nu exista sosea de centura , sunt multe drumuri proaste si putine parcari, traficul este sugrumat in orele de varf. Multa saracie si prea multi caini vagabonzi , multe fabrici si-au inchis portile, infrastructura e veche iar transportul in comun e falimentar. Iasiul e un oras mare, cu probleme pe masura" a transmis Tudor Florea, reporter Realitatea TV.

Capitala neoficiala a celei mai sarace zone din Uniunea Europeana, Iasiul are un mare potential de dezvoltare, iar principala provocare pentru cel care il va conduce, va fi recuperarea terenului pierdut fata de Bucuresti si de marile orase din vestul tarii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea