Social

Iarta si-ti va fi mai bine

Treci peste resentimente si vei vedea ca scapi si de furie, si de stres. Pe scurt, te vei simti mult mai bine. A ierta poate fi divin, dar nimeni nu a spus ca este si usor. Cand cineva te-a ranit, ti-a inselat increderea si asteptarile, este foarte dificil sa treci peste resentimente. Dar iertarea este posibila si extrem de benefica pentru psihic. „Oamenii care iarta sunt mai putin depresivi, furiosi si stresati si mult mai optimisti ”, afirma specialistii editiei americane a revistei „Reader’s Digest”.
  • Iata cinci metode propuse de acestia, care te vor ajuta sa inveti sa ierti: Relaxeaza-te. Pentru a trece peste furie si suparare , incearca o tehnica simpla de management al stresului. Inspira profund si expira gandindu-te la ceva frumos sau la cineva care iti este drag. Nu astepta scuze. Risti sa nu le primesti niciodata. De multe ori persoana care te-a suparat nu are nici cea mai mica intentie sa-si ceara iertare, fie pentru ca supararea a fost provocata intentionat, fie pentru ca nici nu si-a dat seama ca a gresit. Iertarea nu inseamna neaparat reconcilierea cu persoana in cauza. Preia controlul. Cand cel care ti-a cauzat probleme in mod intentionat te vede afectat, se va simti victorios si puternic. Daca ai dusmani , nu ii lasa sa-ti consume energia. Concentreaza-te asupra lucrurilor pragmatice, familie, serviciu sau timp liber . (continuarea in Evenimentul Zilei) Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea