Social

#zapada #iarna #starea vremii #conditi meteo

Iarna vine la sfarsitul lunii noiembrie

In Romania, conditiile pentru instalarea iernii se vor crea dupa data de 23 noiembrie, cand vor aparea primele ninsori in partea de nord a tarii si in zonele de munte.

In acest an, Romania va avea o iarna normala, cu toate fenomenele extreme obisnuite: ninsori abundente, viscole, ger si temperaturi care pot atinge si -20 de grade in depresiuni. Meteorologii ii avertizeaza pe romani sa se pregateasca pentru o iarna adevarata, cu cel putin un viscol in luna decembrie, si alte doua, in ianuarie si februarie.

Meteorologii nu exclud nici posibilitatea ca in unele nopti de iarna, in special in depresiuni si la campie, temperaturile sa se situeze in jurul valorii de -20 de grade. Nivelul precipitatiilor va fi unul apropiat de mediile multianuale in unele regiuni ale tarii si excendedar in altele.

Astfel, dupa data de 23 noiembrie, temperaturile minime vor fi in medie negative, iar in ultimele zile ale lunii este foarte posibil sa ninga la munte si in zonele nord-vestice. In luna decembrie, temperaturile maxime se vor inregistra intre 0 si 9 grade, iar precipitatiile vor fi mixte. In luna ianuarie, insa, majoritatea precipitatiilor va fi sub forma de ninsoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea