Social

Iarna se intoarce pentru doua zile cu -15 grade

Temperaturi de -15 grade Celsius, ploi si viscol; aceasta este prognoza meteorologilor pentru urmatoarele doua zile. In plus, 11 judete sint amenintate de inundatii .

Ploi puternice, viscol si temperaturi de -15 grade vor acoperi tara, de azi si pina miercuri. Este cea mai complexa avertizare meteo . Va ploua azi foarte puternic in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova. Iar de marti seara si pina miercuri va ninge si va fi viscol, a explicat Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie. Potrivit acestuia, iarna se va intoarce pina pe 20 martie , cind mercurul din termometre va incepe sa urce, din nou. Conform meteorologilor, cauza principala a schimbarii bruste de vreme este un ciclon din Marea Mediterana , acelasi care a produs si precipitatiile abundente de anul trecut, in urma carora s-au produs inundatiile.

11 judete amenintate de ape

Institututul National de Meteorologie si Hidrologie a emis o avertizare privind pericolul producerii de inundatii in vestul si nord-vestul tarii. Cele mai afectate judete, dupa avertizarile hidrologilor, vor fi Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare, Salaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timis si Caras-Severin.

In avertizare se precizeaza ca sint asteptate cresteri importante ale debitelor pina la depasirea cotelor de aparare pe riurile: Viseu, Iza, Tur, Somes, Barcau, Crisuri, Aries, Bega, Timis, Birzava si pe afluentii Muresului inferior.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea