Social

Iacobov vrea functii in PSD

Recent achitat de catre Tribunalul Bucuresti, omul de afaceri Corneliu Iacobov vrea sa revina in politica la varful PSD. El isi propune sa ajunga in parlament.

"De azi candidez la Consiliul Judetean al PSD Bacau si central. De asemenea, imi depun candidatura pentru un loc in Parlamentul Romaniei, si viata mea va lua o noua cotitura. Consider ca am o voce care poate transmite ce doreste Bacaul". Acesta este mesajul pe care l-a lansat, ieri, Corneliu Iacobov. Intr-o conferinta de presa el si-a facut publica intentia de a detine functii la nivel central si local in PSD si a declarat ca doreste ca Moldova „sa redevina un fief PSD".

"Ma consider legitim sa candidez in parlament si in partid, pentru ca am fost director de campanie electorala in 2000 si 2004, si am castigat. Reintru in politica pentru ca vreau sa fim o tara normala. Impreuna cu ceilalti lideri PSD din Moldova vrem ca Moldova sa fie un fief PSD, asa cum a mai fost", a declarat Corneliu Iacobov.

"Intai sa-si rezolve problemele in justitie"

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus ca dupa ce Iacobov va fi achitat definitiv si irevocabil si dupa ce primeste sprijinul organizatiei PSD Bacau se poate discuta despre reintoarcerea sa. "Intai sa-si rezolve problemele in justitie. Sa se termine procesul de o maniera definitiva.

Apoi sa vedem daca are sau nu usi deschise in organizatie la el, la Bacau", a comentat Geoana. Un influent lider PSD a declarat doar ca Iacobov este poftit sa candideze. "Eu nu am nimic impotriva. Nu ma deranjeaza. Sa candideze, facem alegeri si sa candideze la vicepresedinte", a declarat acesta, dorind sa ramana anonim.

PSD Bacau - in silentio stampa

Pesedistii din Bacau au fost mult mai discreti decat colegii lor de la centru, care si ei abia au spus cateva vorbe. Toata lumea a invocat campania electorala. "Eu sunt in campanie electorala acum si chiar nu stiu ce declaratii a facut domnul Iacobov. Nu pot comenta", a declarat Catalin Mardare, presedintele filialei municipale PSD Bacau.

Colegul sau Dragos Benea, vicepresedinte la nivel judetean, nu a putut fi mai explicit. "Sunt implicat in diverse actiuni electorale, chiar acum intru intr-o emisiune televizata si nu pot spune nimic", a spus Benea.

"Stiu ca a facut o conferinta de presa, dar nu cunosc bine situatia. Pot spune doar ca, atat timp cat Constitutia ii permite, oricine poate candida din partea unui partid la orice functie. Vorbind strict in numele TSD Bacau, pot spune doar ca nu l-am simtit pe domnul Iacobov in ultimii ani", a declarat Cosmin Necula , seful TSD Bacau.

Dosarul Rafo

Corneliu Iacobov, trimis in judecata, impreuna cu alte trei persoane, pentru prejudicierea rafinariei Rafo Onesti cu suma de 24.289.450 de lei a fost achitat luni de judecatori. Tribunalul Bucuresti a stabilit ca infractiunea de asociere in vederea savarsirii de infractiuni si cea de spalare de bani , retinuta in rechizitoriul celor patru persoane, nu exista, iar infractiunea de complicitate la abuz in serviciu, de care a fost acuzat Iacobov, nu este prevazuta de legea penala.

Potrivit rechizitoriului, Corneliu Iacobov, impreuna cu altii, este acuzat ca, in perioada 2000 - 2003, s-ar fi asociat in vederea prejudicierii Rafo cu aproximativ 240 miliarde de lei vechi. „Catusele sunt de la Basescu. Ce a dat, aia va primi!", striga Iacobov, din boxa, acum trei ani.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea