Social

#spital #nastere #copil

I-au spus ca bebelusul i-a murit, dupa doua saptamani s-au razgandit

O mama din Oradea care incepuse sa se obisnuiasca cu ideea ca bebelusul i-a murit la nastere a fost chemata la maternitate pentru a-i face copilului certificatul de nastere. Aceasta intamplare va duce la o ancheta la respectivul spital.

Femeia povesteste ca atunci cand a intrebat de copil, i s-a spus ca bebelusul s-a nascut mort. “M-au dus la maternitate pe 13 august. Eram insarcinata in luna a sasea si mi s-a facut rau acasa. M-au tinut in travaliu o ora, dupa care mi s-a facut cezariana. Dupa ce am nascut, mi-au spus ca bebelusul era mort. Ca s-a nascut prematur, cu 450 de grame, si nu a supravietuit. Dupa o saptamana, cand m-au externat, a venit si sora mea si am rugat-o pe asistenta sa ne lase sa vedem copilasul. Ne-a spus ca n-avem ce vedea, ca a murit. M-au si pus sa semnez o hartie prin care renunt sa ridic corpul copilului, care va fi incinerat in spital“, a declarat pentru Gardianul, Irina Marhas, mama “patita”.

Insa zilele trecute, adica dupa trei saptamani de la nastere, femeia a fost sunata de un medic al maternitatii si i s-a spus ca trebuie sa se prezinte la spital pentru a se completa cerificatul constatator de nastere pentru fetita ei. Atunci cand, in stare de soc, a raspuns ca bebelusul ei este mort, femeii i s-a spus ca fetita ei traieste. De aceea, oradeanca a chemat jurnalistii si a mers cu ei la spital.

“Mi-a spus ca fetita mea traieste si ca sa nu indraznesc sa fac scandal sau sa spun la cineva ce s-a intamplat, ca atunci va avea grija sa-i trimita pe cei de la Directia de Protectie a Copilului sa-mi ia copilul pe care il mai am acasa“, a adaugat femeia.

Fetita ei, nascuta prematur, are mai multe probleme de sanatate , insa traieste. ”Are probleme multe, hidrocefalie, o manuta intoarsa, iar coloana nu i s-a inchis. Dar, daca stiam ca traieste, veneam sa stau cu ea, e copilul meu. Am intrebat cum a fost posibil sa mi se spuna ca e moarta. Mi s-a spus ca eu am fost internata la etajul intai, iar personalul de acolo nu are cum sa stie ce se intampla la etajul trei“, a precizat pentru Gardianul Irina Marhas.

Autoritatile medicale oradene au anuntat un control in acest caz. Ei au facut insa si niste precizari legate de incurcatura facuta, precizand ca doar mama nu a ajuns sa vada copilul, tatal si surorile mamei vizitand fetita in primele zile de viata.

Reprezentantul Directiei de Sanatate Publica Bihor a precizat pentru presa faptul ca exista posibilitatea ca la externare , mama bebelusului sa fi fost prost informata, sa i se fi spus ca micuta a murit la nastere. “Probabil ca a fost un artefact de comunicare intre personalul spitalului si familie. Insa copilul a fost ingrijit foarte bine, a fost tinut la aparatura si acum are greutatea de 700 de grame”, a precizat Marius Pircioaga, seful Directiei de Sanatate Publica Bihor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea