Social

#cumparaturi #produse #protectia consumatorului #amenda #hypermarket

Hypermarketurile din tara ofera paine si carne cu mucegai

Se inmultesc cazurile de produse alimentare stricate. Un hypermarket din Brasov a intrat in atentia inspectorilor de la Protectia Consumatorului dupa ce mai multi clienti au depus reclamatii cu privire la alimente pe care le-au cumparat sau vazut in rafturile magazinului, care erau cu termenul de valabilitate depasit sau cu mucegai .

Clientii nemultumiti le-au spus inspectorilor Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului(CJPC) ca au gasit pe rafturi paine mucegaita, care insa nu a fost retrasa de la vanzare, desi clientii le-au atras atentia vanzatorilor in legatura cu produsele stricate.

Acestei sesizari i s-au adaugat ulterior si alte sesizari. Potrivit Adevarul, brasovenii spuneau ca au cumparat paine, tarte cu fructe si snitele cu mucegai. Astfel ca reprezentantii CJPC au mers in control la magazinul sesizat, unde au gasit si alte nereguli, cum ar fi ciocolata si caramele cu termen de valabilitate expirat.

Ei au vazut insa ca painea cu mucegai se afla inca in termenul de valabilitate, ceea ce inseamna ca mucegaiul ar fi aparut fie din cauza ambalajului, fie din cauza conditiilor de pastrare necorespunzatoare.

Magazinul a fost amendat cu suma de 30 de mii de lei, iar produsele au fost retrase de pe rafturi. Controalele comisarilor de la Protectia Consumatorului vor continua si se vor indrepta si catre alte magazine, a anuntat CJPC.

Acest caz nu este insa singular. Mai multi cumparatori din intreaga tara au sesizat Protectia Consumatorului inclusiv prin intermediul presei in legatura cu produse alimentare stricate pe care le-au cumparat din hypermarket-uri.

De exemplu, un cititor Adevarul a trimis presei fotografii cu rafturile cu carne mucegaita , catre Stirile Pro TV sau Realitatea TV au venit fotografii sau videoclipuri facute cu telefonul mobil de catre cumparatori care arata carne stricata sau animale plimbandu-se nestingherite prin galantarele cu carne. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea