Social

Hoti din autoturisme prinsi in flagrant

Mai multe grupari de spargatori de masini ce actionau pe raza Capitalei au fost lichidate prin actiuni desfasurate recent de catre politistii bucuresteni. Astfel, a fost anihilata gruparea " Priboi ", formata din Priboi Mircea, de 26 de ani, Priboi Teodor, de 17 ani si Neculcea Mircea Bogdan zis "Beni",de 22 de ani, cunoscut cu antecedente penale, tot pentru furturi din auto, domiciliati in Bucuresti, sectorul 3, cunoscuti consumatori de droguri.

La sfarsitul lunii aprilie, spargatorii au patruns intr-un autoturism Dacia prin fortarea sistemului de inchidere cu ajutorul unei foarfece, de unde au sustras un radiocasetofon marca "Sony", moment in care au fost prinsi, in flagrant, de catre politistii Sectiei 11 Politie.

O alta grupare destructurata de catre politistii bucuresteni era formata din Stanescu Ovidiu Dumitru, de 19 ani, domiciliat in comuna Putineiu, jud. Teleorman si Balan Valentin, de 26 de ani, din Bucuresti, sectorul 3, cunoscuti cu antecedente penale si inraiti consumatori de droguri. Cei doi au fost prinsi, in flagrant, de catre politistii Sectiei 12, chiar in interiorul unui autoturism din care au sustras un radiocasetofon marca Blaupunkt, in valoare de aproximativ 2.000.000 de lei. Radiocasetofonul a fost restituit partii vatamate.

Din cercetarile efectuate, politistii sectiei au mai descoperit alte 17 spargeri de autoturisme ai caror autori erau cei doi. Acestia furau de regula, radiocasetofoane si roti de rezerva. Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 80 la suta iar cercetarile sunt continuate cu cei doi in stare de arest preventiv pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat .

O alta grupare prinsa in flagrant a fost cea formata din Manole Mihail, de 29 de ani, Chivu Gabriel Florentin, de 28 de ani, Cristea Lucian Gabriel,de 24 de ani, toti din sectorul 3, si fara ocupatie ultimul consumator fidel de substante halucinogene (heroina), ambii fiind cunoscuti cu antecedente penale, pentru furturi din auto. La 20 mai 2003, au fost prinsi in flagrant, in timp ce sustrageau oglinzile laterale de la un autoturism marca VW GOLF, parcat in sectorul 3. Prejudiciul a fost recuperat si restituit partii vatamate.

Ulterior, in urma cercetarilor efectuate, in sarcina lui Cristea Lucian Gabriel s-a mai stabilit un furt, savarsit la data de 18 mai 2003, cand, prin demontare, a sustras geamurile oglinzilor laterale de la un autoturism marca "Opel Vectra", parcat pe bd. Decebal. Prejudiciul a fost recuperat si predat proprietarului autoturismului.

Politistii bucuresteni recomanda posesorilor de autoturisme sa-si asigure masinile de fiecare data cand coboara din ele, sa nu lase bunuri de valoare in interior, sa aibe un insotitor de fiecare data cand umbla cu sume mari de bani si sa foloseasca nr. de telefon 955 numai cand au, intr-adevar, nevoie de ajutor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea