Social

#hosni mubarak #egipt #vicepresedinte #puteri # deleaga # omar suleiman

Hosni Mubarak isi delega puterile vicepresedintelui Omar Suleiman

Presedintele hosni mubarak a sustinut, joi seara, un discurs  la televiziunea de stat din Egipt, in care a anuntat ca isi delega puterile vicepresedintelui Omar Suleiman .

"Sunt convins ca Egiptul va trece peste aceste momente dificile. Egiptul trebuie sa fie prima prioritate. L-am delegat pe vice-presedinte sa preia din puteri si am incredere ca tara va sta in picioare si va trece peste aceste momente dificile", a spus Mubarak .

Totusi, Hosni Mubarak a declarat ca ramane presedintele tarii pana la alegerile din luna septembrie. 

In opinia postului national egiptean de televiziune, anuntul presedintelui inseamna ca Suleiman va fi responsabil pentru politica interna si pentru cea externa a tarii, in timp ce Mubarak isi pastreaza dreptul de a dizolva Parlamentul si guvernul si de a propune amendamente constitutionale. 

Imediat dupa dupa discursul lui Mubarak, presedintele american Barack Obama a convocat o sedinta cu consilierii de securitate.

"Poporului egiptean i s-a spus ca exista un transfer al autoritatii, dar nu este clar daca acest transfer este imediat, important sau suficient”, se arata intr-un comunicat al liderului de la Casa Alba.

"Prea multi egipteni nu sunt convinsi inca de faptul ca guvernul este serios in legatura cu o tranzitie veritabila catre democratie si este responsabilitatea guvernului sa le vorbeasca clar poporului egiptean si lumii", a spus Obama.

"Vocile poporului egiptean trebuie auzite", se arata in acealasi comunicat.

Presedintele american a avertizat autoritatile de la Cairo in legatura cu folosirea fortei impotriva manifestantilor, subliniind ca "este imperativ ca guvernul sa nu raspunda aspiratiilor poporului prin represiune sau brutalitate". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea