Social

Hollywoodul: stat in stat si pe Marte

VIP-urile lor in ziarele noastre. O ecuatie in care toata lumea pierde.
 
Nu, romanii nu se omoara cu mersul la cinema. Nu, n-avem prea multe cinematografe. Nu, suma stransa de varful varfurilor de lance al box office-ului nu reprezinta prea mare lucru - sa-i spunem pe nume, e un mizilic - fata de omologul lui din Polonia, de pilda.

Da, din acest punct de vedere nu meritam interviuri cu VIP-uri hollywoodiene, acordarea lor ar fi cel putin nerentabila. Insa acceptarea acestui fapt nu te consoleaza cand il auzi pe Josh Hartnett spunand, la doi pasi de tine, ca maine „face presa“ si stii foarte bine ca de la aceasta „ facere “ vor lipsi jurnalistii romani .


Care, de altfel , de cand a inceput odiseea „ Bunraku “, au avut destule de indurat, printre care redundantul „voi nu sunteti in stare sa faceti rost“ din redactii, un flux de informatii amestecate, care trebuia triat la sange in cautarea „adevarului“, nu mai vorbesc de alergatura pe repede inainte.

Cand, la un eveniment, cineva de la echipa „Bunraku“ m-a luat la un interogatoriu mic, caci se prinsese Demi Moore ca eram „ziarist sub acoperire“ - o acoperire nu tocmai solida, mai ales ca hollywoodienii dau interviuri din fasa si miros presa din prima -, am simtit aceeasi frustrare si de cealalta parte a baricadei, si anume referitoare la haituirea de catre mass-media. Bine, nu romanii au inventat meseria de paparazzo.

Insa, tocmai in cazul „Bunraku“ din public si de pe forumuri, cavalcada ziaristilor a trecut drept tabloidizare a presei si prostitutie profesionala. Aici a intervenit un dejà-vu: traiam pe viu situatia pe care, intr-o conferinta de presa de la Cannes, o formula Dustin Hoffman, „nici noi nu mai facem filme ca altadata, dar si calitatea presei s-a subtiat rau“. Ce sa zic, e o cale lunga intre un interviu relaxat cu Catherine Deneuve si goana sub acoperire dupa Demi Moore. Insa nici nu cred ca faptul ca i-am recitat un poem de Larkin lui Owen Wilson se cheama paparazzoism.

Nu m-a obligat nimeni la astfel de actiuni de gherila. Insa iti mai si ajunge cutitul la os: starurile „Bunraku“ nu sunt primele descinse in Romania, pentru care toate sunt „wonderful“ si care, pentru a le pastra asa paradiziace, ignora presa locala. E deja un trend, care obliga la o reactie: ii auzi ca le place Romania, dar, daca ar intruni niste conditii de confort, nici Martele n-ar fi prea rau, nu?
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea