Social

#hispanici #administratie #barack obama

Hispanicii cauta reprezentanti pentru administratia lui Obama

Grupurile hispanice de presiune au lansat negocieri intense, cu 10 saptamani inainte de investirea celui de al 44-lea presedinte, pentru a obtine functii in viitoarea administratie a lui Barack Obama, pe care l-au sustinut masiv la scrutinul prezidential din 4 noiembrie.

"Nu exista un sistem bazat pe cote, dar speram sa fim reprezentati in aceasta noua administratie, in special in cabinet", a declarat Janet Murguia, presedintele Consiliului National La Raza, principala asociatie de aparare a drepturilor hispanicilor, citata de AFP.

In Statele Unite traiesc aproximativ 45 de milioane de latino-americani, reprezentand 15% din populatia americana, fata de 12% cea afroamericana. Aproximativ 10 milioane de hispanici au mers la urne la 4 noiembrie, un record istoric.

Dintre acestia, doua treimi au votat pentru Barack Obama, un alt record care a facut posibila victoria democratului in state precum Florida si New Mexico . Victoria lui Obama, primul presedinte de culoare ales in Statele Unite, a fost primita cu entuziasm de organizatiile care lupta de mai multi ani pentru o reforma a legii imigratiei, in speranta ca vor legaliza situatia celor 12 milioane de hispanici care locuiesc in Statele Unite fara acte. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea