Social

#hipermarket #duminica #codul bunelor practici

Hipermarketurile, inchise duminica de parlamentari

Marile retele de supermarketuri ar putea fi inchise duminica de parlamentarii care vor sa adopte exemplul unor tari ca Germania si Austria.

Deputatii din Comisia de Agricultura vor sa imbunatateasca codul bunelor practici comerciale prin inchiderea marilor retailerilor o zi pe saptamana. Propunerea ar incuraja vanzarile din piete ale producatorilor autohtoni.

"Incercam sa introducem o modificare in legea Codului bunelor practici. Pe modelul unor tari din Uniunea Europeana, precum Germania sau Austria, vom propune ca marile retele de magazine sa fie inchise in zilele de duminica. In acele state s-a recurs la o asemenea masura pe considerente de legislatia muncii . La noi se va incuraja astfel comertul din piete cu produse locale", a declarat pentru Gandul deputatul Valeriu Steriu, vicepresedinte in Comisia pentru agricultura.

Codul bunelor practici a intrat in vigoare in luna ianuarie, dar retelele de magazine mari au reusit sa ocoleasca prevederile ce urmau sa protejeze producatorii autohtoni.

"Hipermarketurile au o retea puternica de avocati care au inventat noi taxe. Hipermarketurile plateau marfa la 60 de zile, iar intre timp, pe bani obtineau dobanda la banca. Pentru ca acum fac plata mai repede, au decis ca furnizorii trebuie sa le acorde un discount de 4%, pentru a-si compensa pierderea", a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara.

 

Esti de acord cu masura propusa de parlamentari?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea