Social

Hingherii sunt coplesiti de numarul cainilor

Hingherii bucuresteni nu mai pot planui prinderea cainilor vagabonzi din zonele recunoscute ca fiind aglomerate cu asemenea patrupede, din cauza numarului mare de solicitari primite zilnic de Administratia pentru Supravegherea Animalelor (ASA) din partea oamenilor. In aceasta situatie, echipele Administratiei intervin in teren numai pentru a onora reclamatiile scrise, deoarece acestea ajung la aproximativ 40 pe zi. Maidanezii s-au inmultit in mod ingrijorator anul trecut, cand fostul consiliu general a impartit ASA in cele sase sectoare si a redus posturile de hingheri. Masura a bulversat intreaga activitate a institutiei si a dus la cresterea numarului exemplarelor la circa 15.000 in fiecare sector al Capitalei. Actualul Consiliu General a readus Administratia pe linia de plutire si, in plus, a majorat la 1,5 milioane de lei taxa de adoptie a maidanezilor. Primarul general Traian Basescu le-a propus consilierilor acest lucru dupa ce a constatat ca asa-zisii iubitori de animale infiau caini vagabonzi de la centrul de ecarisaj contra unor sume modice, dupa care le dadeau drumul pe strada.

Euthanasiere dupa 14 zile
Concret, situatia s-a schimbat de la inceputul acestei luni, dar recuperarea timpului pierdut se face greu. "Functionam la capacitate maxima de aproape doua saptamani, prin reinfiintarea Centrului de la Chiajna. Daca inainte se puteau prinde 1500 de caini in fiecare luna, acum capacitatea s-a dublat, astfel ca am strans chiar si 150 de caini intr-o zi. Angajatii nostri actioneaza pe timp de zi cu 12 masini speciale de prindere, iar pe timp de noapte intervin numai in cazul solicitarilor venite din partea institutiilor publice sau a agentilor economici. Raportul reclamatiilor este aproximativ egal: 50% vin de la persoane fizice si 50% de la cele juridice", afirma dr. Razvan Taru, directorul ASA. Patrupedele prinsede hingheri sunt cazate si ingrijite timp de doua saptamani in adaposturile ASA. In caz ca sunt solicitate spre adoptie, animalele urmeaza un tratament de vaccinare si deparazitare si sunt date spre incredintare celor care solicita acest lucru. Potrivit legislatiei in vigoare, cainii ramasi in ingrijirea ASA sunt euthanasiati in a 14-a zi de la prindere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea