Social

#constitutie #condoleezza rice #salariu mic #hillary clinton

Hillary, mai prost platita decat Rice

Fosta prima doamna a Statelor Unite Hillary Clinton va trebui sa accepte sa fie mai putin bine platita decat actualul secretar de stat condoleezza rice atunci cand ii va urma la conducerea diplomatiei americane, ca sa respecte un obscur articol al Constitutiei.

Congresul a alocat miercuri seara senatoarei de New York, desemnata de presedintele ales Barack Obama drept secretar de stat in viitoarea sa administratie, un salariu anual de 186.600 de dolari, cu 4.700 de dolari mai putin decat cel al lui Rice, care are in prezent un salariu anual de 191.300 de dolari, informeaza AFP.

Niciun membru al Congresului nu poate, intr-adevar, sa acceada intr-un post in executiv daca salariul acestui post a fost marit in timpul mandatului sau, potrivit articolului 1, sectiunea 6 din Constitutia americana.

Prin urmare, Hillary Clinton nu poate deveni secretar de stat fara ca salariul viitorului sau portofoliu sa nu revina la nivelul celui pe care il avea Condoleezza Rice inainte de ianuarie 2007 (186.600 de dolari), data la care a fost marita remuneratia secretarului de stat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea