Social

#hillary clinton #secretar de stat #turneu asiatic

Hillary Clinton pleaca in primul turneu asiatic, ca secretar de stat

Secretarul de stat american Hillary Clinton ar putea face, in februarie, primul sau turneu in Asia . Evenimentul va cuprinde vizite in China, Japonia si Coreea de Sud, a anuntat luni Ministerul sud-coreean de Externe, informeaza AFP.

Washingtonul si Seulul poarta negocieri in prezent, insa nu a fost fixata o data exacta, a declarat un purtator de cuvant al ministerului. Potrivit mass-mediei, Clinton este asteptata catre jumatate lunii februarie. Unele institute de cercetare americane au sfatuit-o pe Clinton sa mearga fara intarziere in Asia pentru a arata ca administratia Obama abordeaza echilibrat Europa si Asia.

Presedintele Barack Obama va merge la Londra la inceputul lunii aprilie pentru a participa la un summit G20 despre criza economica mondiala . Vizita lui Hillary Clinton intervine intr -un moment delicat, in conditiile in care negocierile pentru denuclearizarea Coreei de Nord sunt in impas, iar regimul comunist se arata din ce in ce mai amenintator fata de vecinul sau din sud.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea