Social

Hillary Clinton, mai aproape de investitura, insa si amenintatoare

Lupta pentru investitura democrata pentru alegerile prezidentiale din Statele Unite ramane stransa dupa ce Hillary Clinton a castigat alegerile primare din Pennsylvania. Ea a obtinut un avans de zece procente in fata rivalului sau Barack Obama, acest rezultat venind dupa ce in urma cu doua zile a anuntat intr-o emisiune televizata ca va sterge Iranul de pe fata pamantului in cazul unui atac asupra Israelului.

Conform rezultatelor preliminare ale alegerilor din Pennsylvania, senatorul de New York, Hillary Clinton, a obtinut 55 la suta din voturile exprimate, in timp ce contracandidatul sau Barack Obama, senator de Illinois, a fost votat de 45 la suta din alegatori.

Fosta Prima Doamna se afla in spatele contracandidatului sau si singura sansa de a mai conta in lupta pentru investitura democrata pentru prezidentiale era sa castige acest stat. Sondajele aratau ca senatoarea de New York avea nevoie de aproape zece puncte pentru a ramane in cursa de recuperare a avansului pe care il are rivalul sau.

Colegul si “inamicul” sau in aceasta cursa anuntase ca in Pennsylvania el se simte “outsider” si ca prefera sa spuna ca a pierdut, decat sa afirme ca a obtinut o victorie morala.

Senatorul de Illinois ramane insa cu o victorie intr-un stat important, Mississippi , obtinuta pe 11 martie. Pana in prezent, Obama a castigat in mai multe state decat Hillary Clinton (28 contra 17, dat fiind ca alegerile din Michigan si Florida nu sunt validate), are mai multi delegati (1.650 la 1.508) si a primit mai multe voturi (13,3 milioane fata de 12,6 milioane).

In urma cu doar cateva zile, Hillary Clinton, avertizase ca, daca va deveni presedinte si Teheranul ar ataca Israelul cu arme nucleare , Statele Unite "vor putea sterge" Iranul de pe harta. Afirmatia a fost facuta in cadrul emisiunii "Good Morning America" in care Hillary Clinton a fost invitata. La intrebarea moderatorului ce ar face daca Iranul ar ataca Israelul cu arme nucleare fosta Prima Doamna a raspuns transant: "Vreau ca iranienii sa stie ca daca voi fi presedinte, am ataca Iranul. In urmatorii zece ani, timp in care s-ar putea gandi prosteste sa atace Israelul, vom putea sa ii stergem de tot de pe harta”.

In ultima vreme, razboiul declaratiilor dintre presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad , Statele Unite si Israel. Liderul iranian a afirmat in repetate randuri ca va "sterge Israelul de pe harta" in cazul in care Statele Unite si Tara Sfanta vor continua sa faca presiuni pe tema armelor nucleare.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea