Social

#hillary clinton #sefa diplomatiei #senat american

Hillary Clinton, confirmata de Senatul american ca sefa a diplomatiei

Fosta prima doamna Hillary Clinton a obtinut miercuri aprobarea Senatului american pentru a ocupa functia de secretar de stat in administratia Obama.

Asta in pofida faptului ca republicanii au readus in discutie potentialul conflict de interese in care s-ar afla din cauza fundatiei sotului sau.

Senatul a aprobat fara dificultati propunerea presedintelui Barack Obama de a o nominaliza pe Clinton in fruntea diplomatiei, functie in care o va inlocui pe Condoleeza Rice .

Hillary Clinton devine astfel a treia femeie care ocupa functia de secretar de stat, dupa Condoleezza Rice si Madeleine Albright , care a fost sefa a diplomatiei in timpul administratiei Bill Clinton.

Candidatura lui Hillary Clinton, fosta rivala a presedintelui Obama in cursa democratilor pentru Casa Alba, a primit votul favorabil din partea a 94 de senatori.

Numai doi au votat impotriva, relateaza Reuters. Pe noua sefa a diplomatiei americane, fosta senatoare de New York, o asteapta o agenda incarcata si dificila, incepand cu disputa israeliano-palestiniana pana la programele nucleare ale Coreei de Nord si Iranului si culminand cu razboaiele din Irak si Afganistan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea