Social

Hillary Clinton, aproape de iesirea din cursa pentru prezidentiale

Hillary Clinton se pregateste sa iasa din cursa electorala pentru prezidentialele din Statele Unite.

Campania electorala pentru investitura candidatului democrat s-a incheiat. Mai sunt cateva ore pana la ultimele alegeri preliminare organizate in statele Montana si South Dakota. Urnele se deschid la ora 15 ora Romaniei, iar Barack Obama este favorit in ambele state. Pronosticurile nu sunt foarte bune pentru fosta prima doamna , Hillary Clinton.

Barack Obama este foarte aproape de investitura. Mai are nevoie de 45 de delegati care sa voteze cu el in conventia Partidului Democrat care va avea loc in august. Un lucru usor de realizat, pentru ca Obama este favorit in statele Montana si South Dakota. Hillary Clinton nu pare sa renunte insa, fiind singura care nu reuseste sa isi admita infrangerea.

Hillary Clinton a castigat duminica alegerile preliminare din Puerto Rico , dar victoria sa a fost una mai mult simbolica. Fosta Prima Doamna a Americii a obtinut doua treimi din voturile alegatorilor democrati din Puerto Rico, insa Barack Obama a ramas marele favorit pentru a deveni candidatul partidului la alegerile pentru Casa Alba.

Ziarul britanic Daily Telegraph scria ca liderii partidului pregatesc deja o “iesire demna din scena” pentru Hillary Clinton. Fostul presedinte Bill Clinton s-a declarat resemnat.

"Aceasta ar putea fi ultima zi in care sunt implicat intr-o astfel de campanie. Credeam ca am iesit din politica atunci cand Hillary s-a hotarat sa candideze. Dar a fost o onoare pentru mine sa fiu alaturi de ea in campanie", a declarat Bill Clinton.

Contracandidatul lui Hillary Clinton, Barack Obama este convins ca va obtine investitura. De altfel staff-ul sau electoral a si organizat mitingul victoriei si va lansa, la sfarsitul scrutinului de marti, campania pentru prezidentiale impotriva candidatului republican John Mc Cain.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea