Social

Hillary Clinton a ajuns la fundul sacului de campanie

Obama a reusit sa obtina sprijinul unui numar mai mare de superdelegati decat rivala sa, Hillary Clinton. Obtinand vineri sprijinul a trei „superdelegati”, Obama o „bate” pe Hillary la toate categoriile.

El are sprijinul a 1.591 de delegati contra 1.426 cati are Hillary, a 273 de superdelegati contra 272 si o mare parte a votului popular, 49,6 la suta contra 47,3 la suta, noteaza Rompres.

Obama pare cel mai bine plasat pana acum candidat pentru prezidentiale din partea democratilor, si este in masura chiar sa faca gesturi generoase fata de rivala sa. La sfarsitul saptamanii trecute, Obama a declarat public ca ar putea sa o ajute pe Hillary sa scape de datoriile de 25 de milioane de dolari pe care le-a acumulat in timpul campaniei, datorii care includ cei 11,42 de milioane de dolari pe care senatoarea de New York i-a scos din propriul buzunar pentru a continua lupta electorala.

Aceasta, cu toate ca Hillary a beneficiat de cativa donatori extrem de generosi, desi controversati. In afara de misteriorul afacerist din Hong Kong, Norman Hsu, care a donat 850.000 de dolari campaniei senatoarei inainte de a fi demascat ca fiind urmarit international, alti doi donatori s-au aratat generosi si cu democrata Hillary, dar si cu politicieni republicani .

Finantistul miliardar Alan Quasha, care l-a salvat pe George W. Bush in 1986, atunci cand compania petroliera a acestuia avea mari necazuri , a intrat in cercul lui Hillary Clinton inca dinainte ca ea sa-si lanseze candidatura. El a facut donatii pentru Hillary, dar si pentru colegii ei democrati Barack Obama si Chriss Dodd, impartind in acelasi timp bani si la prieteni republicani mai vechi, precum Mitt Romney si Rudy Giuliani.

Strans legat de Quasha si Clinton este partenerul de afaceri al celui dintai, Hassan Nemazee, membru fondator al Comitetului pentru Actiune Politica Iraniano-American, care s-a specializat in strangerea de fonduri pentru democrati si in special familia Clinton. Inainte de a-i curta pe democrati, Nemazee a sprijinit republicanii din aripa dura, printre care senatorii Jesse Helms si Sam Brownback.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea