Social

#casa poporului #clasament #top 10 mondial #constructii impresionante

"Hidoasa, dar impresionanta". Iata ce cladire din Romania a intrat pe locul III in Top 10 mondial!

Romanii au un monument care figureaza in clasamentul mondial al constructiilor impresionante. Casa Poporului ocupa locul trei in Top 10 al celor mai impresionante cladiri de pe glob, conform clasamentului publicat de ziarul britanic "The Independent".

Casa Poporului a urcat pe podium in clasament in urma sugestiilor facute de jurnalisti si membri ai societatii civile. Topul a fost inspirat de o carte publicata recent in Marea Britanie care analizeaza cladirile de dimensiuni impresionante din intreaga lume. Actualul sediu al Parlamentului Romaniei a fost propunerea jurnalistului Daniel Knowles, care o descrie drept "hidoasa, dar oarecum impresionanta".

Pe primele doua locuri se claseaza Pantheonul din Roma, urmat de manastirea Rocamadour din Franta. In top au mai intrat Mezquita de Cordoba, biblioteca Universitatii Cambridge, castelul Neuschwanstein din Germania, capela de la King's College din Cambridge, catedrala St. Paul din Londra, Taj Mahal si catedrala catolica din Liverpool.

Casa Poporului a fost construita intre 1983-1997 sub coordonarea arhitectului-sef Anca Petrescu. Este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil din lume, cea mai grea si cea mai scumpa cladire administrativa din lume.

Sursa foto: posturi.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea