Social

Hayssam a fost adus la Parchet cu ambulanta

Omul de afaceri Omar Hayssam a fost adus ieri cu ambulanta, de la Penitenciarul Rahova, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a fi audiat de procurori intr-un nou dosar privind infractiuni economice.

Sirianul a fost audiat ieri mai bine de doua ore la Parchetul General, intr-un dosar aflat, deocamdata, in faza actelor premergatoare . Surse judiciare ne-au declarat ca omul de afaceri este cercetat pentru posibile infractiuni economice legate de privatizarea unei intreprinderi. Vizibil slabit, Hayssam a fost insotit la Parchet de o asistenta medicala, dar de nici unul dintre avocatii care il reprezinta in cele trei dosare trimise deja in instanta: cel al jurnalistilor rapiti in Irak, al privatizarii societatii Foresta Nehoiu, si afacerea Volvo. Potrivit acelorasi surse, Hayssam mai este cercetat, in continuare, de Parchetul General si in dosarul privatizarii societatii IPRS Baneasa . Numele lui Omar Hayssam a fost pomenit recent si in legatura cu dosarul Rompetrol. Presa a relatat ca el ar fi intermediat pentru grupul Rompetrol mai multe intilniri cu oficiali sudanezi, pentru achizitionarea unui cimp petrolifer in Sudan. Intrebat de jurnalisti daca il cunoaste pe Dinu Patriciu si care sint relatiile cu acesta, Hayssam a raspuns ieri ca este in relatii bune cu toata lumea. La intrebarea daca a fost in Sudan impreuna cu Patriciu, a refuzat sa raspunda.

La un pas de eliberare

Curtea Suprema a admis saptamina trecuta, din motive medicale, judecarea in stare de libertate, in cauza Foresta Nehoiu. Avocatii sirianului vor sa reitereze, pe 20 martie, aceeasi cerere si in dosarul in care sirianul este acuzat de terorism. Unul dintre aparatorii acestuia, Gheorghita Mateut, profesor de Drept procesual penal , considera ca decizia Curtii Supreme, care arata ca acesta nu poate suporta regimul de detentie, ar trebui sa se rasfringa asupra tuturor dosarelor lui Hayssam. Decizia judecatorilor priveste persoana lui Hayssam, si nu are nici o legatura cu natura faptelor care i se reproseaza, ne-a declarat Mateut. Avocatul a invocat expertiza medico-legala care arata ca boala de care sufera Hayssam, cancer la colon, nu poate fi tratata in cadrul retelei sanitare a Administratiei Penitenciarelor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea