Social

#puiu hasotti #republica prezidentiala #basescu revizuire constitutie

Hasotti: Opiniile lui Basescu, primul pas catre o republica hiper-prezidentiala

Dezbaterea de miercuri privind reprezinta primul pas catre o republica "hiper-prezidentiala" in care Parlamentul va avea un rol minor, a apreciat vicepresedintele PNL Puiu Hasotti .

"Este un prim pas, dezbaterea de astazi, catre revizuirea Constitutiei , care, daca ar fi sa luam in calcul opiniile presedintelui Traian Basescu, ar insemna ca ne indreptam cu pasi repezi catre o republica hiper-prezidentiala in care Parlamentul sa aiba un rol absolut minor, in care totul sa fie la dispozitia presedintelui", a declarat, la finaul dezbaterilor pe marginea revizuirii Constitutiei, liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti.

Hasotti a aratat ca, in situatia in care toate propunerile presedintelui vor fi luate in calcul, anul viitor vor avea loc anticipate.

"Daca toate propunerile presedintelui vor fi luate in calcul, si nu vad cum domnul Boc nu ar tine cont de ceea ce a spus presedintele, Guvernul sau 25% dintre parlamentari, cei de la PD-L eventual, vor initia proiectul de revizuire a Constitutiei, iar la anul vom avea alegeri parlamentare anticipate pentru ca, evident, nu putem imagina o Constitutie care sa prevada Parlament monocameral si sa avem doua Camere, nu putem imagina o Constitutie in care sa avem judete si sa existe reginui si asa mai departe", a spus Hasotti. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea