Social

#orase cutremur #orase vulnerabile cutremur # hata orase vulnerabil cutremur #cutremur romania #cutremur #orase

Harta oraselor care se vor prabusi la cutremur!

In cazul unui cutremur major, de 7 grade pe scara Richter, peste 30 de orase din Romania, pot disparea de pe fata Pamantului, potrivit datelor furnizate de autoritati in urma unei expertize amanuntite.

Cutremurele din Vrancea radiaza de regula fie spre sud-vest, fie spre Moldova, in functie de adancimea la care se produc. Acestea sunt zonele in care provoaca cele mai mari pagube, informeaza stirileprotv.ro.

Unul dintre principalele orase afectate de un eventual seism de magnitudine mare este Iasi. Aici, aproximativ 200 de cladiri sunt in pericol, dintre care si un bloc turn cu 10 etaje si 200 de apartamente.

Pe harta insa, sunt 27 de orase in care cladirile sunt expertizate tehnic si au bulina. Aceste imobile au 50% sanse sa se prabuseasca in timpul unui seism. Pe harta apar orase precum Dorohoi (cu cateva cladiri subrede), Bacau cu aproape 60 de cladiri. Galati si Braila sunt insa cele mai vulnerabile, multe dintre cladiri fiind in pericol in aceasta zona. Si in Zona Munteniei se vor inregistra pagube serioase, anunta experii in domeniu.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Capitala se afla si ea pe harta oraselor vulnerabile. Cele mai afectate de un cutremur vor fi sectoarele 2, 1, 5 si 6, dar in special cladirile din centrul orasului.

Asta nu inseamna ca orasele care nu se afla pe harta, nu sunt in pericol, ci doar ca autoritatile nu au facut nicio expertiza acolo. In plus, specialistii sustin ca toate cladirile ar putea avea probleme, nu numai cele expertizate.

"Ar trebui introdus un ITP al cladirii, sa stim cu totii cate ziduri lipsesc, cum sta cladirea, ce pericole sunt", a declarat arhitectul Bogdan Suditu, pentru stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea