Social

#alcool #romani #rusi # consum alcool

Harta globala a betiei. Romanii consuma alcool la fel de mult ca rusii!

Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut public, la inceputul acestei saptamani, studiul realizat in 2010 privind consumul de alcool pur la nivel mondial. In ciuda reputatiei, americanii, britanicii si irlandezii sunt lasati in urma de statele din fostul bloc socialist al Europei de Est, rusii dand un exemplu negativ urmat de mai toti vecinii lor.

Romania nu face exceptie in acest caz, locuitorii tarii noastre tinand sus paharul in efortul de a mentine un consum de 12,5 litri alcool pur/cap de locuitor in cursul unui an. Influenta Rusiei se extinde si spre zonele nordice, finlandezii si locuitorii Alaskai incadrandu-se in aceeasi medie de consum.

Locuitorii din Statele Unite, australienii, sud-africanii si britanicii insulari ocupa pozitia secunda in topul consumatorilor de alcool, cu peste 10 litri/cap de locuitor. Chinezii, locuitorii unor state din America Centrala si japonezii consuma intre 5 si 7,4 litri alcool/cap de locuitor intr-un an. Cat despre locuitorii statelor islamice, acestia inregistreaza cel mai redus consum anual de alcool - sub 2,5 litri.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea