Social

Happy-end la drama

Patinind pe acordurile din Romeo si Julieta, Tatiana Totmianina si Maxim Marinin au dat tragediei shakespeariene finalul fericit al aurului continental.

Gazduit pentru a doua oara la Lyon, Campionatul European de patinaj artistic, care a reunit la start 141 de patinatori si 34 de perechi, incepe sa devina, odata cu apropierea de rundele finale, o afacere ruseasca. Spectatorii prezenti in tribunele patinoarului Charlemagne, din Palatul Sporturilor, au asistat in cadrul probei de perechi la deznodamintul fericit al clasicei povesti a indragostitilor din Verona.

Regim sau medalie

Pe fondul asigurat de aplauzele publicului francez, perechea rusa Tatiana Totmianina si Maxim Marinin ( foto ) si-a confirmat suprematia pe gheata, fiind incoronata, pentru a cincea oara consecutiv, drept cea mai buna din Europa. Dublii campioni mondiali, cuplul de vis al Rusiei a reusit un program aproape perfect, cistigind detasat in fata perechii germane Aliona Savchenko si Robin Szolkowy, in timp ce marii lor rivali, compatriotii Maria Petrova si Alexei Tikhonov, au luat doar bronzul continental. In ciuda problemelor de sanatate, Totmianina, care tine un regim drastic din cauza problemelor gastrice, a marturisit ca participarea lor a fost pusa sub semnul intrebarii, la un moment dat avind de ales intre o alimentatie mai libera si ultima competitie importanta inaintea JO de la Torino.

Duel ruso-helvet

Astazi, cu incepere de la ora 13.00, baietii vor intra in concurs pentru programul scurt. Principalul favorit , cvadruplul detinator al suprematiei continentale, rusul Evgheni Plusenko , isi va apara titlul in fata campionului modial en-titre Stephane Lambiel. Elvetianul, care a profitat de cresterea in greutate, cu 5 kilograme, a rusului, pentru a-si asigura titlul suprem anul trecut, va concura chiar impotriva celui pe care il considera unul dintre idolii lui, declarindu-se un fan infocat al lui Plusenko.


Pentru prima data, Romania va avea doi reprezentanti la masculin, pe Gheorghe Chiper - unul dintre cei mai titrati patinatori autohtoni, si pe Adrian Matei, care, la 20 de ani, se anunta marea speranta a patinajului romanesc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea