Social

#hamas #castiga #razboi

Hamas spune ca va castiga razboiul din Gaza

Organizatia Hamas va iesi victorioasa din confruntarea din Gaza si nu va accepta o incetare a focului pana Israelul nu se retrage din regiune, potrivit unui liderului biroului politic al organizatiei, Abu Marzouq.

Ofensiva israeliana a dus la moartea a peste 700 de palestinieni , dintre care o treime femei si copii si pente 3.000 de raniti. La sediul organizatiei Hamas insa, la 100 de kilometri de zona de conflict, liderii organizatiei cred inca in victorie, anunta Al Jazeera.

Hamas vrea ca Israelul sa inceteze focul, nu si oprirea tirurilor cu rachete

"Avem trei conditii de pus inainte de a accepta tratate de pace. Agresiunea Israelului trebuie sa inceteze. Toate granitele trebuie deschise, inclusiv punctul de trecere al frontierei Rafah dintre Gaza si Egipt, iar Israelul trebuie sa se retraga din Fasia Gaza. Nu spunem ca o sa oprim tirurile de rachete in Israel - este vorba doar despre ofensiva israelitilor asupra populatiei civile din Gaza. Cand altii spun incetare a focului, se refera la incetarea oricaror operatiuni militare . Insa noi transmitem acest mesaj: nu ne vom preda. Vom lupta cu israelienii si vom castiga. Stim ca vom avea pierderi omenesti, insa vom castiga, cu voia lui Allah".

Abu Marzouq sustine ca palestinienii "doar se apara", in conditiile in care rachetele Hamas au lovit de nenumarate ori tinte civile din Israel, iar acum civilii din Fasia Gaza cad victime ofensivei israeliene. "Cand este vorba despre ocupatie, poporul trebuie sa reziste soldatilor si armatei care le ocupa tara. Nu avem arme indeajuns de sofisticate incat sa lovim doar obiectivele vizate", a declarat Marzouq, care a adaugat ca palestinienii vor libertate si siguranta si Hamas intentioneaza sa infiinteze un stat independent.

Liderul biroului politic al Hamas sustine ca ofensiva din Gaza nu va face decat sa intareasca sprijinul popular pentru organizatia Hamas, aratand ca dupa ce israelienii au ucis lideri precum Ahmed Yassin si Ismail Abu Shanab, Hamas a castigat alegerile parlamentare, obtinand 76 dintre cele 132 de posturi dinsponibile in Parlament. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea