Social

#substante cancerigene #haine #maria grapini

Hainele din Romania contin substante cancerigene, avertizeaza Grapini

Cele mai multe haine de pe piata din Romania contin substante cancerigene , a avertizat Maria Grapini , fost presedinte al Federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei.

Grapini sustine ca imbracamintea importata in Romania este produsa in conditii improprii, iar in tara noastra nu exista masuri clare prin care sa fie controlat procesul de fabricatie.

"Nefericirea este ca aceste produse de import, fie ca sunt haine de copii, fie de adulti, majoritatea lor se importa, datorita preturilor,  din Asia, China, Vietnam, India. Se importa totul nesupravegheat", a declarat fostul presedinte al Federatiei Patronatelor de Confectii , Textile si Pielariei Maria Grapini , citata de Realitatea.net.

In Romania, 75% din hainele pentru adulti sunt importate, iar 85% din confectiile pentru copii provin din alte tari.

"Nu e un efect imediat insa poate sa apara de la o alergie pana la un efect in timp. Daunator, asa sunt numite substantele cancerigene", a mai spus Maria Grapini.

Pana acum, Inspectorii de la Protectia Consumatorului nu au depistat in haine substante interzise in Uniunea Europeana. Legislatia europeana impune evitarea folosirii unor substante in procesul de producere a hainelor, unele dintre acestea fiind cancerigene.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea