Social

Hai sa stingem luminile, maine, timp de o ora!

Mai multe organizatii neguvernamentale, companii sau simpli cetateni din orasele lumii vor stinge luminile si vor renunta la aparatele electrice si electronice timp de o ora. " Ora Pamantului ", cum au denumit-o initiatorii acestui proiect, a fost stabilita pentru anul acesta in data de 29 martie, de la 20.00 la 21.00.

Programul de economie a energiei, in scopul declarat de a reduce poluarea planetei, a fost initiat de organizatia neguvernamentala World Wide Found for Nature in urma cu un an. In Australia, intr-o singura ora, s-au redus cu 5% emisiile de gaze cu efect de sera, numai prin stingerea luminilor din Sydney.

Succesul proiectului (reducerea cu 10,2 procente a emisiilor) i-a determinat pe organizatori sa extinda proiectul si in acest an, in 20 de orase de pe glob, intre care Toronto, Chicago, Copen­haga, Melbourne si Tel Aviv. Scopul campaniei este acela de a transmite un semnal cu privire la amploarea efectelor schimbarilor climatice si epuizarea resurselor energetice.

"Ora Pamantului" isi propune, astfel, sa-i determine pe oameni sa ia atitudine fata de aceste fenomene si sa contribuie la diminuarea lor. In Romania, peste 1.000 de persoane au anuntat deja ca adera la acest proiect. Si cateva zeci de organizatii au raspuns acestui apel si s-au inscris deja pe pagina de internet dedicata proiectului, www.earthhour.org.

Faptul ca, dintre cei 150.000 de participanti individuali care s-au inscris on-line, peste 1.000 sunt romani este un frumos inceput pentru Romania, cu atat mai mult cu cat nu avem un oras din Romania sau din Europa de Est in campania oficiala", a declarat directorul WWF Programul Dunare-Carpati Romania, Luminita Tanasie.

Coordonatorul programului in Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, a explicat ca intentioneaza ca, pe viitor, sa atraga in aceasta campanie si autoritatile locale, care sa intrerupa timp de o ora iluminatul public.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea