Social

Guvernul vrea sa-si faca propaganda in Spania pe banii romanilor de acolo

Criza de nervi pe care a facut-o ministrul Mun­cii Paul Pacuraru dupa esecul ultimei burse de locuri de munca din Italia, cand a cerut rechemarea la post a consulului roman din Torino, n-a impulsionat in nici un fel desfasurarea bursei din Alcala de Henares.

In conditiile in care numai in acest orasel din apropierea Madridului traiesc peste 20.000 de romani, pe la bursa nu au trecut decat 600 de vizitatori. Cei care au fost interesati sa se puna la punct cu legislatia din Romania spun ca au fost castigati, campania de informare despre reglementarile in domeniul pensiilor, sanatatii, facilitatilor fiscale etc. fiind considerata profesionista. Cei care au venit sa-si caute un loc de munca au ramas cu ochii in soare.

„Firmele care s-au prezentat n-au venit cu oferte concrete – vrem zidari, oferim salariul x. Nici nu s-a pus problema incheierii vreunui contract de munca sau macar precontract . Au fost mai mult niste propuneri, urmand ca daca te intereseaza vreun job anume sa tii legatura cu firma”, spune Gheorghe Gainar, presedintele Asociatiei Culturale de Integrare si Ajutor a Romanilor din Alcala de Henares. Dupa parerea lui Gainar, esecul bursei a fost determinat de proasta organizare.

“Asociatiile de romani au fost informate foarte tarziu de organizarea bursei. Apoi, functionarii Ambasadei Romaniei la Madrid au avut o logica gresita. Ne-au sunat sa ne roage sa popularizam bursa, dar pe banii nostri. Nu ne-au dat nici afise, nici bani pentru realizarea lor. Nu se poate sa iau bani din contul familiei mele ca sa sponsorizez o actiune a guvernului roman! In fine, am tiparit cateva afise si le-am lipit in locurile cele mai frecventate de romani, dar sa fie limpede: este ultima data cand guvernul roman cere ceva de la noi, fara sa ofere nimic in schimb.”, tuna Gheorghe Gainar.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea