Social

#spital #fmi #guvern

Guvernul vrea sa reduca cu 10% numarul de internari

Internarile in spitale trebuie sa scada in 2011 cu 10%, arata Guvernul in scrisoarea suplimentara de intentie convenita cu FMI.

Scaderea cheltuielilor din sistemul de sanatate va viza reducerea numarului de internari in spitale si reducerea adaosul acceptat pentru medicamentele utilizate in tratarea cancerului sau HIV/SIDA.

Narcis Copca, directorul Spitalului Sfanta Maria , spune ca scaderea numarului de internari este o dorinta a tuturor statelor europene, dar conditia necesara este intarirea sistemului de asistenta primara .

"Scrisoarea de intentie contine si masuri de intarire a asistentei primare, aceasta prevazand o plata per serviciu mai mare decat este in prezent. Filosofia este ca ii vor plati mai bine pe medicii de familie ca sa ii vada pe pacienti. Statul ar trebui sa mearga insa mai departe. Medicii de familie ar trebui sa beneficieze de credite avantajoase pentru cumpararea de aparatura medicala , astfel incat pacientii sa isi poata face la cabinet electrocardiograme sau ecografii si sa nu mai mearga la spital", a declarat Copca pentru Gandul.

Reducerea internarilor cu 10% ar putea aduce economii de 1,7 miliarde de lei, bani care ar putea fi folositi in alte segmente ale sistemului sanitar.

Dorin Ionescu , directorul executiv al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, spune ca o parte din internari pot fi evitate.

"Acestea ar putea fi tratate in sistem ambulator, unitatile medicale ar putea dezvolta servicii de spitalizare de zi", a declarat Ionescu, citat de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea